«Μετά Βαΐων» επιστροφή στις νίκες…

18:01 | 01/04/2018

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης επικράτησε 5-1 του Παναιγιάλειου στο Παγκρήτιο και επέστρεψε δυναμικά στα θετικά αποτελέσματα.

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση, καθώς εκτός από τα γκολ, ο Εργοτέλης είχε και δοκάρι και χαμένο πέναλτι, αλλά και πολλές και καλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική επιθετική τους προσπάθεια έκαναν… το λάθος να ισοφαρίσουν, για να δεχθούν στη συνέχεια τρία γκολ και φύγουν ηττημένοι από το Παγκρήτιο.

Η κρητική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με στόχο το γρήγορο γκολ. Στο 2ο μόλις λεπτό μάλιστα και στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως το πλασέ του Σταμόπουλου το σταμάτησε ο τερματοφύλακας Τσάπαλος πάνω στη γραμμή.
Η πίεση του Εργοτέλη είχε συνέχεια και στο 13’ του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τσάπαλος ανέτρεψε τον Μανουσάκη και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Κάιπερς όμως που ανέλαβε την εκτέλεση, ένα λεπτό αργότερα, αστόχησε, με τον τερματοφύλακα του Παναιγιάλειου να μπλοκάρει τη μπάλα!

Έκτοτε ο Εργοτελης συνέχισε μεν να πιέζει και να έχει την υπεροχή, αλλά χωρίς φάσεις. Πρόβλημα για την κρητική ομάδα ήταν και ο δυνατός αέρας τον οποίο είχε κόντρα και δυσκόλευε όχι μόνο τις τελικές προσπάθειες, αλλά ακόμα και τις μεταβιβάσεις.

Η υπεροχή της κρητικής ομάδας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο 41’ όταν μετά από έξυπνη πάσα του Μπουρσέλη στον Σταμόπουλο, αυτός άφησε ωραία στον Κάιπερς, με τον Βέλγο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να βάζει μπροστά τον Εργοτέλη, σε ένα κομβικό σημείο του ματς, καθώς ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

Όσο ιδανικά έκλεισε όμως για τον Εργοτέλη το πρώτο μέρος, εξίσου ιδανικά άνοιξε για τον Παναιγιάλειο το δεύτερο, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό του και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεσή του στον αγώνα, ισοφάρισε με τον Σταματή 1-1. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους κιτρινόμαυρους, παρόλα αυτά στο 54’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν η προβολή του Κάιπερς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ό, τι δεν έγινε όμως σε αυτή τη φάση, έγινε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Έφορντ που είχε περάσει πριν λίγο στον αγώνα, με ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή του Παναιγιάλειου και με εξαιρετικό σουτ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Το γκολ αυτό ήταν η… αρχή, καθώς ακολούθησε το «κρεσέντο» των γηπεδούχων.
Η συνέχεια είχε στο 60’ τον Κάιπερς μετά από πάσα του Σταματάκου να σημειώνει το 3-1, ενώ στο 65’ ο Σταματάκος με ωραία κίνησή του και σουτ μέσα στην περιοχή να ανεβάζει το σκορ στο 4-1, βάζοντας τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη του Εργοτέλη. Στο 71’ το σκορ θα μπορούσε να είχε… ξεφύγει, όμως το τετ-α-τετ σουτ του Έφορντ με τον Τσάπαλο, κατέληξε σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Έφορντ και πέμπτο του Εργοτέλη, όταν στο 87’ ο Κάιπερς έδωσε στον Αμερικανό και αυτός με πλασέ σημείωσε το τελικό 5-1, με το οποίο ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη και μαζί μεγάλη βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε εκ νέου πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η αποχώρηση του προπονητή του Εργοτέλη από τον πάγκο της ομάδας του, πριν λήξει ο αγώνας και ενώ αυτός βρισκόταν στις καθυστερήσεις. Προτού αποχωρήσει πήγε προς τον πάγκο του Παναιγιάλειου και έδωσε το χέρι του στον Πέτρο Δημητρίου…

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης (77’ Αγγελόπουλος), Τσέλιος, Μαζουλουξής, Πάτας, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (66’ Κούρτι), Κάιπερς, Μανουσάκης (53’ Έφορντ), Σταματάκος.

Παναιγιάλειος (Π. Δημητρίου): Τσάπαλος, Ρέλλας (46’ Γκάναλς), Γραμματίκας, Βλάχος, Σκαρτσίλας (61’ Τιμούρ), Γκούμας, Ζαφειράκης (32’ Πολιανίδης), Γαβριλίδης, Τζανουλίνος, Μηλιώτης, Σταματής.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.