Μεταγραφές ΟΦΗ: Τα συν, τα πλην και το συμπέρασμα

ΟΦΗ

Είδαμε τι έκανε φέτος το καλοκαίρι - η ανάλυση των έως τώρα μεταγραφικών κινήσεων του ΟΦΗ

Με τον ΟΦΗ να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του και τις μεταγραφές να φτάνουν κοντά στην ολοκλήρωση με τις τελευταίες πινελιές, ας δούμε πώς ακριβώς κινήθηκε η κρητική ομάδα το καλοκαίρι, πώς κάλυψε τα κενά που δημιουργήθηκαν, κυρίως από τις αποχωρήσεις και που φαίνεται ότι «νοσεί» αγωνιστικά.

Οι επιτυχίες

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και τα αυτονόητα. Παρά τη γκρίνια μερίδας κόσμου, που έτσι κι αλλιώς είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν εξαλειφθεί στον αιώνα τον άπαντα, ο ΟΦΗ φρόντισε να κινηθεί γρήγορα στο μεταγραφικό παζάρι και στοχευμένα. Μία σύγκριση με τις άλλες ομάδες της Super League και γίνεται κατανοητό σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο ΟΦΗ και σε ποιο οι υπόλοιποι.

Η περίπτωση Μεγιάδο, μάλιστα, ήταν η τελευταία, χρονικά, επιτυχία του Ομίλου που φρόντισε να κρατήσει έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στον άξονα, ο οποίος μαζί με τον Νέιρα είναι οι «πυλώνες» της μεσαίας γραμμής.

Η κουβέντα περί στόπερ και η ενίσχυση

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο ΟΦΗ έκλεισε από νωρίς τις υποθέσεις και σταμάτησε την όποια κουβέντα για τους στόπερ. Έφυγαν Κουτρουμπής και Νάστος, με τον πρώτο να είναι σε πολλά ματς πέρυσι βασικός, ήρθαν Σελίμοβιτς και Βούρος. Οι «μελανόλευκοι» αγόρασαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στις συγκεκριμένες θέσεις και το πρόσημο είναι θετικό.

Σε αυτές τις προσθήκες μπαίνει και ο Ουές που μαζί με Μαρινάκη θα κλείσουν την θέση του δεξιού μπακ, αλλά και ο ταλαντούχος Διαμαντής ο οποίος έρχεται με πολύ καλό βιογραφικό και μέλλον μπροστά του. Αριστερά ο Κοροβέσης ανανέωσε και θα αποτελέσει και τη νέα σεζόν βασικό μέλος, αλλά εναλλακτική δεν υπάρχει μετά την πώληση Δεληγιαννίδη. Ο Γιαννούλης δεν θα επιστρέψει ως αριστερό μπακ, δεν έχει την σπιρτάδα πλέον για τη συγκεκριμένη θέση, οπότε ουσιαστικά ο ΟΦΗ θέλει ενίσχυση σε αυτή την πλευρά. Στα της άμυνας και δη το κέντρο υπάρχει και ο Βαφέας, αλλά εδώ μπαίνει ένα ερωτηματικό ως προς το αν θα αποτελέσει έστω εναλλακτική λύση για τον Γιώργο Σίμο στους στόπερ (Βούρος-Σελίμοβιτς, Γιαννούλης έρχεται από πίσω, Διαμαντής, αλλά και Μαρινάκης που έχει παίξει ξανά σε αυτή τη θέση πέρυσι).

Δυνατός στο κέντρο, θέλει κι άλλον εξτρέμ

Ζοάο Βίκτορ, Ανέστης Νάστος, Θανάσης Ντίνας, Λισάντρο Σεμέντο ήταν οι σημαντικότερες απώλειες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αντ' αυτών, ο ΟΦΗ πήρε Σαρδινέρο, Σολίς, τον Γρίβα που παίζει εξτρέμ, ενώ κράτησε και τον Μεγιάδο. Σε αυτούς προσθέστε τον Αντίλ Ναμπί, τον Νέιρα, αλλά και τον Φελίπε Φερέιρα που μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του μετά το σοβαρό τραυματισμό και φυσικά τον Κοσμά Τσιλιανίδη που θα επιστρέψει προς το τέλος του έτους αρχές του επόμενου. Αριθμητικά, ο ΟΦΗ είναι μια χαρά και ισχυροποιημένος, αλλά με τον αστερίσκο της καθυστερημένης παρουσίας των Τσιλιανίδη και Φερέιρα, φαίνεται να υπάρχει κενό στους εξτρέμ και χρειάζεται ακόμα μία προσθήκη.

Αδύναμη επίθεση

Στην επίθεση, ο ΟΦΗ ενισχύθηκε με Γκαργκαλατζίδη (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις), πήρε τον νεαρό Γρίβα που μπορεί να παίξει εκεί υπό συνθήκες (αν και είναι κλασικός παίκτης γραμμής), αλλά δεν έχει πλέον Μάνο (τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν... είχε στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν) και φυσικά υπάρχει ο Φιγκεϊρέντο που προορίζεται για βασικός έχοντας κερδίσει -δικαίως- τις εντυπώσεις. Στην επίθεση, στους φορ δηλαδή, ο ΟΦΗ δείχνει να «χωλαίνει», αφού ακόμα και αν ο Γκαργκαλατζίδης προορίζεται ως εναλλακτική του Βραζιλιάνου, οι υψηλές απαιτήσεις της εφετινής χρονιάς «φωνάζουν» για ακόμη έναν έμπειρο επιθετικό για μέσα στο «κουτί». Δεν ξεχνάμε, βέβαια και τον Νοικοκυράκη που στον ΟΦΗ πιστεύουν και θεωρούν ότι έχει μέλλον.

Οι πραγματικές απώλειες

Δίχως να θέλουμε να μειώσουμε την προσφορά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, εξάλλου ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην περσινή επιτυχία του ΟΦΗ, οι πραγματικές απώλειες του Ομίλου αναφορικά με τους παίκτες που αποχώρησαν είναι οι Κουτρουμπής, Μπράουν, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Σεμέντο και Μάνος. Αυτοί ήταν που «σήκωσαν» πέρυσι το αγωνιστικό φορτίο και αυτά ήταν τα κενά που έπρεπε να καλύψει πρωτίστως η κρητική ομάδα ενόψει της νέας σεζόν.

Στα αξιοσημείωτα, τέλος, η ηλικία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν, με το μέσο όρο να παραμένει χαμηλός.

Εν κατακλείδι, ο ΟΦΗ προχώρησε σε 9 μεταγραφές, οι περισσότερες ενδεκαδάτες, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, αλλά τουλάχιστον με την εικόνα των (λίγων είναι αλήθεια) φιλικών, φάνηκε πρόβλημα στο γκολ και εκεί ίσως θα έπρεπε ο Όμιλος να επικεντρωθεί φτάνοντας σιγά-σιγά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Μίας μεταγραφικής περιόδου που ελέω κορωνοϊού και όσα αυτός έφερε ήταν περίεργη, δύσκολη και αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη. Το πρόσημο, πάντως, για το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου αναφορικά με την ενίσχυση είναι θετικό.

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΟΦΗ:

ΗΡΘΑΝ:

Αντριάν Σαρδινέρο, εξτρέμ, 29 ετών, Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, αμυντικός, 22 ετών, Φροίξος Γρίβας, επιθετικός, 19 ετών, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, επιθετικός, 20 ετών, Απόστολος Διαμαντής, αμυντικός, 20 ετών, Μπόι Βάτερμαν, τερματοφύλακας, 36 ετών, Πραξιτέλης Βούρος, αμυντικός, 25 ετών, Βαχίντ Σελίμοβιτς, αμυντικός, 23 ετών, Ναζαρίνο Σολίς, εξτρέμ, 26 ετών

ΕΦΥΓΑΝ:

Μανώλης Περδίκης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Ζοάο Βίκτορ,
Γιώργος Κουτρουμπής, Γιάννη Δερμιτζάκης, Κρίστοφερ Μπράουν, Μανώλης Μπολάκης, Ανέστης Νάστος, Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, Θανάσης Ντίνας, Λισάντρο Σεμέντο, Δημήτρης Μάνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιθανές νέες αποχωρήσεις στον ΟΦΗ

Η πρώτη αποστολή του ΟΦΗ

Γι' αυτό καθυστέρησε η ανακοίνωση για Μεγιάδο

Οι «κομμένοι» και ο Σολίς

Νέα χορηγία στην φανέλα για τον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.