Ιωάννα Κριμίλη: Το Αμερικάνικο όνειρο συνεχίζεται με διαφορετική φανέλα

SMS

Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια έπειτα από τρεις εξαιρετικές χρονιές, πήρε μεταγραφή και θα αγωνίζεται πλέον με την φανέλα California Bears, στο NCAA των ΗΠΑ

Πριν τρία χρόνια αποφάσισε να ζήσει το όνειρο της.Για την ακρίβεια, το Αμερικάνικο όνειρο. Η Κριμίλη έπειτα από εξαιρετικές εμφανίσεις με το πανεπιστήμιο του San Fransisco και τους San Fransisco Dons στο NCAA, πήρε μεταγραφή στους California Bears.

Η κρητικοπούλα αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της από τον Εργοτέλη, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για τις ΗΠΑ. Με τον ΠΑΟΚ είχε σημειώσει 44 πόντους σε ένα αγώνα, ενώ τον Φεβρουάριο έκανε ρεκόρ καριέρας στο NCAA με την πρώην, πλέον ομάδα της, αφού σημείωσε 38 πόντους απέναντι στους Portland Pilots.

Ο Κριμίλη, η οποία είχε μέσο όρο 16,6 πόντους ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν, έχει επιλεγεί τρεις φορές στην All star πεντάδα στο WCC. Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες σουτέρ 3πόντων στο NCCA με τον προπονητή των Cal, Τσάρμιν Σμιθ να δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε έναν παίκτη του διαμετρήματος της Ιωάννας στον κύκλο μας. Είναι μια παραγωγική σκόρερ με μέγεθος και ικανότητα να δημιουργεί για τον εαυτό της και τους άλλους. Έχει γρήγορη απελευθέρωση και το πιο σημαντικό, είναι ότι πιστεύει σε αυτό που χτίζουμε εδώ και θέλει να είναι μέρος του προγράμματος».

Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ

49774.jpg#asset:446262

Η Κριμίλη με την φανέλα του Εργοτέλη

Η Κριμίλη διανύει την 4η χρονιά της στο NCAA
. Μετράει συνολικά 99 παιχνίδια με μέσο όρο 18 πόντους, 2,8 τρίποντα ανά παιχνίδι με 39,4% στα τρίποντα. Επίσης, ξεπέρασε το όριο των 30 πόντων 10 φορές στην καριέρα της έως τώρα, συμπεριλαμβανομένων τέσσερις φορές την περασμένη σεζόν. Προσθέτω ότι έχει έχει 3,5 ριμπάουντ ανά αγώνα και 2,5 ασίστ ανά αγώνα.

Σαν δευτεροετής, το 2020-21 είχε Κριμίλη σημείωνε 18.9 πόντους ανά αγώνα, το 2021-22 σκόραρε λίγο κάτω από 20 πόντους μ.ο (19.4) ενώ την περσινή σεζόν είχε μέσο όρο 16,6 πόντους, με 41.3% στα field goals και 39,4 % στα τρίποντα. Μάλιστα, κρατάει την τιμητική 4η θέση όλων των εποχών σε αριθμό τριπόντων (276), στην δυτική περιφέρεια.

Με αναφορές στο επίσημο site για την κρητική καταγωγή της και τις σπουδές της στην Θεσσαλονίκη, η Κριμίλη δήλωσε ενθουσιασμένη για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα της και το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα έχει: «Ο κόουτς Σμιθ είναι ένας παθιασμένος προπονητής από τον οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για την ευκαιρία να μάθω», είπε ο Κριμίλη για τον νέο προπονητή της και συνέχισε: «Με βλέπει ακριβώς αυτό που είμαι και η πίστη του σε μένα είναι απαράμιλλη. Ξέρω ότι θα συνεχίσει να με εμψυχώνει ώστε να εξελιχθώ όχι μόνο ως μπασκετμπολίστας αλλά και ως άνθρωπο. Είμαι ενθουσιασμένη και ευγνώμων που είμαι σε αυτό το πρόγραμμα των Golden Bears», κατέληξε η κρητικοπούλα αθλήτρια.

Παραμένει στο Σαν Φρανσίσκο όμως Βγάζει τα πράσινα, για να βάλει τα κίτρινα πλέον η Ιωάννα. Άλλωστε το χρώμα είναι πιο οικείο σε αυτήν. Καλή αρχή!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.