Μη ρωτάς θα νικήσουμε, θα νικηθούμε; Πολέμα!

Απόψεις

Μπορούν οι παίκτες του σημερινού ΟΦΗ να σηκώσουν το μπόι τους πάνω από τη σκιά τους; Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Η κανονική περίοδος τελείωσε αφήνοντας τον ΟΦΗ με το κουσούρι του απόλυτου «λούζερ» και το στίγμα της χειρότερης βαθμολογικής συγκομιδής στην ιστορία του συλλόγου - ειδικά οι 4 (τέσσερις ολογράφως) βαθμοί του Β’ γύρου είναι λόγος απόταξης όλων όσων σχετίζονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα, μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια.

Όμως το πρωτάθλημα, καλώς ή κακώς, συνεχίζεται και οι αποτάξεις μπορούν να περιμένουν. Ή μήπως μπορούν και να ακυρωθούν; Η αλήθεια είναι ότι αν ο ΟΦΗ σώσει την κατηγορία θα σωθούν και κάποια από τα προσχήματα, πιθανόν και κάποιοι από τους σωτήρες.

Τα πλέι άουτ δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία όχι μόνο στις ομάδες που απλώς έχασαν την πρώτη, αλλά και σε εκείνες που την κλώτσησαν - δεν χρειάζεται ανάλυση γιατί ο ΟΦΗ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Για την ακρίβεια είναι αυτή η κατηγορία μόνος του. Ευτυχώς δεν είναι ακόμα η από κάτω κατηγορία, η Σούπερλιγκ 2 όπως λέγεται κατ’ ευφημισμόν ενώ όλοι -με πρώτους αυτούς που κάθε φορά συμμετέχουν- τη λένε «βοθροκατηγορία».

Υπάρχουν επτά «ματς-μπολ» στα οποία ο ΟΦΗ θα επιχειρήσει όχι μόνο να ξορκίσει την κατάρα του υποβιβασμού, αλλά και να πάρει λίγο από το αίμα του -αυτό που χύθηκε ποτάμι από το Γενάρη και μετά- πίσω, ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετό να τον κρατήσει ζωντανό και, κυρίως, όρθιο. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ακατόρθωτο.

Όλοι ξέρουν ότι ο Νιόπλιας δεν είναι Σίμος, όλοι περιμένουν να το αποδείξει. Το πρόγραμμα δεν είναι παραγγελία, αλλά κακό δεν είναι όσες αναγνώσεις κι αν του κάνεις. Καμία από τις ομάδες των πλέι άουτ δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ΟΦΗ στον οποίο μεγάλωσε ο Νιόπλιας. Τον ΟΦΗ με την Κρήτη όχι στο πίσω μέρος της φανέλας, μα στο μπροστινό της καρδιάς. Τον ΟΦΗ που στα ματς για ζωή ή θάνατο, αυτά που ο Νιόπλιας έπαιζε και κέρδιζε ως ποδοσφαιριστής, ήταν το ακριβώς αντίθετο της ομάδας που τελείωσε ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών με λιγότερους από 20 βαθμούς και 10 ήττες σερί: μια ομάδα που αρνιόταν να χάσει.

Μπορεί ο κόουτς πλέον Νιόπλιας να ξυπνήσει εκείνο τον ΟΦΗ έστω και τώρα που είναι αργά; Μπορούν οι παίκτες του σημερινού ΟΦΗ να σηκώσουν το μπόι τους πάνω από τη σκιά τους; Πολλές ερωτήσεις για μια απάντηση. «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς θα νικήσουμε, θα νικηθούμε; Πολέμα», που θα ‘λεγε κι ο Καζαντζάκης. Ή για να τον παραφράσω, με όλο το σεβασμό: να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μοναχός μου θα σώσω τον ΟΦΗ, αν δεν σωθεί εγώ φταίω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλέι άουτ: Ολόκληρο το πρόγραμμα του ΟΦΗ

Βόλος-ΟΦΗ: Η ημερομηνία και η ώρα της πρεμιέρας

Θεραπεία ο Σωτηρίου - ξανά εκτός Ντε Γκουζμάν και Νέιρα

Γιατί οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.