Ένας άλλος ΟΦΗ, ένα άλλο «Γεντί Κουλέ»

Απόψεις

Μια κανονική χρονιά με έναν κανονικό ΟΦΗ σε ένα κανονικό Γεντί Κουλέ. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Η διαφαινόμενη, έστω και υπό όρους, επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Σούπερλιγκ διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους κανονικότητας και καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία και τα παρεπόμενά της.

Προφανώς δεν είναι έτσι, αλλά τουλάχιστον φέτος οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν πέρσι: κανονική προετοιμασία, κανονικά φιλικά, κανονικές μεταγραφές. Και αφού τα κάνουν όλ’ αυτά θα έρθουν κατόπιν να κριθούν ενώπιον του κοινού τους, μέρος του οποίου θα έχει πλέον φυσική παρουσία στο γήπεδο. Και θα μπορεί να κάνει ό,τι κάνει κανονικά: να αποθεώνει ή να αποδοκιμάζει, να πανηγυρίζει ή να πέφτει στα πατώματα, να ευλογεί ή να καταριέται.

Απλά, κανονικά πράγματα δηλαδή, που περίπου ισχύουν για όλους, πολύ περισσότερο για τους οπαδούς που έχουν απαιτήσεις από τις ομάδες και τους ανθρώπους τους.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη σεζόν που τελείωσε αν οι ομάδες που έχουν κόσμο έπαιζαν μπροστά στον κόσμο τους, αν οι έδρες που δίνουν τον τόνο σε αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο πάλλονταν από τον ενθουσιασμό ή έβραζαν από την απογοήτευση των θεατών. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο ΟΦΗ έπαιζε νιώθοντας την ανάσα των οπαδών του, στα καλά και στα άσχημα. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η θέση των ανθρώπων του κλαμπ όχι μόνο στον απόηχο καθεμιάς από τις αλλεπάλληλες ήττες, αλλά και -κυρίως τότε- την ώρα των αγώνων. Και πόσο πιο εύκολη, ταυτόχρονα, θα γινόταν η λήψη των αποφάσεων που θα ανέστρεφαν το κλίμα προτού γίνει μη αναστρέψιμο.

Το γεγονός ότι οι κρίσιμες αποφάσεις στον ΟΦΗ της παρολίγο καταστροφικής προηγούμενης σεζόν πάρθηκαν με κραυγαλέα καθυστέρηση οφείλεται εν πολλοίς και στην φυσική απουσία εκείνων που δίνουν τον τόνο της κριτικής στις εκάστοτε επιλογές των επιτελών της ομάδας. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι παρόντος και βοώντος του κόσμου στις κερκίδες του Γεντί Κουλέ η πίεση φερ’ ειπείν για την αντικατάσταση του Σίμου από έναν κανονικό προπονητή θα ήταν ασφυκτική και πιθανότατα μη διαχειρίσιμη από τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα. Ό,τι έπρεπε να γίνει θα είχε γίνει εγκαίρως και πάντως προτού η καταστροφή αρχίσει να βροντάει την πόρτα της ομάδας. Αυτά όμως πάνε, περάσανε, θα τα αναμοχλεύσουμε μόνο αν οι απαντήσεις του Γιάννη και του Γιώργου Σαμαρά στην υπεσχημένη απολογιστική συνέντευξη Τύπου αφήσουν τα περιθώρια.

Το βέβαιο είναι ότι έρχεται μια άλλη χρονιά, όπου πιθανότατα και ο ΟΦΗ θα είναι μια άλλη ομάδα. Μια κανονική χρονιά με έναν κανονικό ΟΦΗ σε ένα κανονικό Γεντί Κουλέ μπορούν να εγγυηθούν πως ό,τι συνέβη πέρσι δεν θα συμβεί ξανά. Κανονικά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Super League θέλει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Ο Τζόναθαν τον ισχυροποιεί


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.