Μία ηχηρή καμπάνα που θα πρέπει να προβληματίσει!

10:00 | 29/10/2021

Ο ΟΦΗ της Πρέβεζας ήταν το «φάντασμα» του ΟΦΗ του... Σίμου. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Λογικά θα περιμέναμε μετά την εμφάνιση με τη Λαμία, τις πρώτες αποδοκιμασίες, τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν από τον κόσμο του ΟΦΗ, να ζήσουμε το δικό μας απόγευμα… της εξιλέωσης, να διασκεδάσουμε τις άσχημες εντυπώσεις, να πούμε βρε αδερφέ το δικό μας ΟΧΙ, απέναντι στη γκρίνια και τη μουρμούρα που ξετσούμισε στην ομάδα με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα.

Αντ’ αυτού τι είδαμε; Έναν ακόμα πιο κακό ΟΦΗ, που (στο βαθμό που μας το επέτρεψε η μετάδοση από το YOUTUBE) έπαιξε με τη φωτιά απέναντι σε μια ομάδα Γ´ Εθνικής και αν δεν κάηκε τελικά ήταν επειδή δεν το πίστεψαν πως μπορούσαν να πετύχουν τον άθλο να αποκλείσουν μια ομάδα Σούπερ Λιγκ!

Ένα αποτέλεσμα που με όρους ποδοσφαιρικής λογικής αδικεί τους γηπεδούχους. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς δεν ήταν αυτός ο ΟΦΗ, αλλά η σκιά του, ένα κακέκτυπο επαγγελματικής ομάδας, το... φάντασμα του συγκροτήματος του Γιώργου Σίμου που πέρσι έπαιζε με τα νεύρα και τις αντοχές μας. Χωρίς πλάνο, χωρίς διάθεση, χωρίς πίστη, αλλά τουλάχιστον με τύχη στις καθαρές φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Δεν ξέρω αλήθεια τι συμβαίνει μέσα στο club και που ακριβώς οφείλεται αυτό το πανάθλιο θέαμα που (όσο μπορέσαμε και μας άφησε η συνεχώς διακοπτόμενη εικόνα) παρακολουθήσαμε. Είναι η ομάδα που όπως λέει ο Νιόπλιας δεν είναι έτοιμη; Είναι που έδεσαν νωρίς το… γάιδαρο τους με το πέναλτι και περίμεναν στωικά να τελειώσει το ματς; Είναι που περνάνε μια περίοδο… μαύρου φεγγαριού; Συμβαίνει κάτι στα αποδυτήρια που εμείς δεν το γνωρίζουμε; Άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν!

Ωστόσο μια ομάδα που υποτίθεται πως έχει φιλοδοξίες να κάνει μια… ψευτοπορεία στο κύπελλο, να χτυπήσει (υποτίθεται) 6αδα στο πρωτάθλημα, να βρίσκεται από το 25’ με 1-0 μπροστά στο σκορ και ο ΟΦΗ να πασχίζει να κρατήσει αυτό το αναιμικό σκορ απέναντι σε μια ομάδα που τη χωρίζουν δυο κατηγορίες είναι τουλάχιστον… ΝΤΡΟΠΗ!

Ακόμα κι αν η επίθεση μας είναι επιεικώς απαράδεκτη, ακόμα κι αν τα περιμένουμε όλα από το Νέιρα, ακόμα κι αν η ομάδα έχει τα ψυχολογικά της, αυτή η εικόνα που έβγαλε στην Πρέβεζα είναι μακράν η χειρότερη φέτος στα όσα παιχνίδια έχει δώσει.

Κι επειδή έρχεται από την αμέσως χειρότερη, εκείνη με τη Λαμία, ήταν μια ηχηρή καμπάνα που θα πρέπει να προβληματίσει και να φέρει αποφάσεις και αλλαγές. Αν πάνε με τα μυαλά (και την ποδοσφαιρική διάθεση) που κουβάλησαν στην Πρέβεζα, την Κυριακή στη Λεωφόρο, θα πάθουν αυτό που έπαθε κι ο Μουσολίνι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα το ‘40! Προλαβαίνουν να αλλάξουν κάτι; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αχέρων-ΟΦΗ 0-1

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ στο Κύπελλο

«Μπήκαμε σε περιπέτειες που δεν θα έπρεπε»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.