Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι;

Απόψεις

Από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βλέπει και πάλι τη συνέχεια ο ΟΦΗ, σίγουρα μέχρι την έναρξη του αγώνα Παναχαϊκή-Άρης και δεν αποκλείεται και μετά τη λήξη του.

Ότι και να γίνει όμως στην Πάτρα, ο ΟΦΗ κερδισμένος θα είναι, καθώς όπως είχαμε τονίσει, ενδεχόμενη νίκη του στην Καλλιθέα θα ήταν «διπλή» για αυτόν. Η νίκη ήρθε και πλέον χωρίς κανένα άγχος θα μπορεί να περιμένει την αναμέτρηση των άλλων δύο συνδιεκδικητών. Για να μπορέσει όμως να συμβεί αυτό, είπαμε πως θα έπρεπε ο ίδιος να νικήσει. Και αυτή είναι η ουσία. Να νικά ο ίδιος, καθώς αν δεν έφευγε με τους τρείς βαθμούς από το «Γρ. Λαμπράκης», θα ήταν αλλιώς τα πράγματα… 

Εξάλλου το λένε και δημόσια οι ίδιοι οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας, πως «δώρα» μόνο οι ίδιοι μπορούν να κάνουν στους εαυτούς τους και κανείς άλλος. Και το δώρο δεν είναι άλλο από τις νίκες. Νίκες οι οποίες βλέπουμε πως έρχονται και με καλές και με μέτριες και με… εμφανίσεις σαν αυτή στο «Ελ Πάσο», την οποία καλή σίγουρα δεν την λες, αλλά δεν μπορείς να την πεις και κακή. 

Ήταν τέτοια που θα μπορούσε να του είχε στοιχήσει. Ένα παιχνίδι με τη φωτιά, κυρίως με τη νευρικότητα που παρουσίαζε στα μετόπισθεν και τα λάθη που γινόντουσαν και είχαν ως αποτέλεσμα τους γηπεδούχους να ελπίζουν για κάτι καλό μέχρι το 82ο λεπτό, οπότε ο Ντίνας σφράγισε τη νίκη, η οποία ήρθε μάλιστα με την… αγαπημένη τριάρα. 

Όποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο θα πει (και με το δίκιο του) πως η ομάδα συνεχίζει το σερί της ακόμα και χωρίς να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Αν και εδώ που τα λέμε, κανείς σε αυτό το πρωτάθλημα δεν παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, καλύτερο τουλάχιστον από αυτό που παίζει ο ΟΦΗ. Αυτός πάλι που βλέπει το ποτήρι μισοάδειο (επίσης με το δίκιο του) φοβάται πως αν η ομάδα δεν παίζει βάσει των δυνατοτήτων και ικανοτήτων της σε κάθε αγώνα, θα έρθει η στιγμή που θα το «πληρώσει». 

Όπως και να έχει το πράγμα και ρεαλιστικά μιλώντας, κάποια στιγμή θα έρθει και το στραβοπάτημα. Το θέμα είναι όταν θα έρθει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα ψυχραιμία και όχι με σπασμωδικές αντιδράσεις. Οι παίκτες και ο προπονητής κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους και κανείς δεν αμφιβάλει για αυτό και μάλιστα όχι με τις καλύτερες συνθήκες με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. 

Αυτό που θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους, είναι πως αυτή η ομάδα αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική πως αξίζει να πάρει την άνοδο και για το λόγο αυτό αξίζει τη βοήθεια όλων…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.