Μίστερ, τα «παιδιά» σου τα κατάφεραν!

21:02 | 01/03/2020

Ο εντυπωσιακός ΟΦΗ κέρδισε 3-0 την Λαμια, είναι στα πλέι οφ και μετά ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο Όμιλος δεν είχε καμία όρεξη για… θρίλερ! Τα χόρτασε την περασμένη περίοδο. Τώρα πια τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σ’ ένα σχεδόν κατάμεστο «Γεντί Κουλε», που είχε φοβερό παλμό, πήρε το ματς και μπήκε στην εξάδα, ενώ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από 13 χρόνια.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας και πήρε αυτό που άξιζε, χωρίς να περιμένει τι θα συμβεί στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Τερμάτισε, μάλιστα, 5ος, αφού έχει πλεονέκτημα έναντι του Άρη (έχασε από τον Ατρόμητο) στην ισοβαθμία.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Με το πόδι στο… γκάζι

Τέτοιο ξεκίνημα δεν είχε ξανακάνει σε παιχνίδι του φέτος ο ΟΦΗ. Οι νικητές ήθελαν τα πλέι οφ και δεν υπήρξε πιο εκκωφαντικός τρόπος για να το δείξουν.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι, το σύνολο του Γιώργου Σίμου είχε βάλει τις βάσεις για το «τρίποντο». Μόλις στο 2’ ο Τσιλιανίδης σέντραρε συρτά και ο Φιγκεϊρέντο από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0.

Η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα με το μέρος των «ασπρόμαυρων» και στο 9’ ο Ναμπί μ’ ένα «κεραυνό» από περίπου 25 μέτρα πέτυχε το 2-0. Ο Όμιλος είχε διαρκώς την κατοχή και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους ν’ απειλήσουν.

Στο 20’, μάλιστα, ο Σεμέντο με τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 3-0.

Το συγκρότημα του Μάντζιου μετά την ψυχρολουσία προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και τα κατάφερε. Είχε μέσα σε 3 λεπτά δύο καλές στιγμές. Στο 22’ με τον Καραμάνο και στο 24’ με τον Βύντρα.

Ο ΟΦΗ, πάντως, ήλεγχε απόλυτα τη συνάντηση, είχε πάρει ένα μεγάλο αβαντάζ και πήγε στα αποδυτήρια με 3-0 και με το… ενάμιση πόδι στα πλέι οφ.

Σωστή διαχείριση

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απλά έπρεπε να διαχειριστούν σωστά το ματς, προκειμένου να κρατήσουν τη νίκη και να μπουν στην εξάδα.

Παρόλα αυτά, δεν ήταν διατεθειμένοι να… ρίξουν ταχύτητες. Ο ΟΦΗ είχε πάρει το κέντρο, η τριάδα στα χαφ ήταν καταπληκτική και οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν κι άλλα γκολ. Στο 53’ ο Νέιρα λίγο έλειψε να σκοράρει, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αργεντινός πρώτα και μετά ο Μαρινάκης απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες.

Οι νικητές είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Δημιουργούσαν συχνά-πυκνά επικίνδυνες προϋποθέσεις. Τα πάντα, ωστόσο, είχαν κριθεί και ίσως αυτός να έπαιξε το ρόλο του στο γεγονός πως δεν… άνοιξε το σκορ.

Οι ηττημένοι, από τη μεριά τους, ήταν ανήμποροι ν’ αντιδράσουν και απλά είχαν μια αξιόλογη φάση με τον Ρόμανιτς στο 77’. O Στάικος είχε την τελευταία μεγάλη φάση του ΟΦΗ στο ματς στο 93'.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης (72’ Μπράουν), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο (79’ Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Επασί, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέζο, Σκόνδρας, Αραβίδης, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης (46’ Μπεχαράνο), Καραμάνος (57’ Βιγιάλμπα).

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.