Μονόδρομος για την κυβέρνηση το άνοιγμα των γηπέδων!

SMS

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι θα κλείσουν τα θέατρα και θα σταματήσουν οι συναυλίες, τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λύγισε στις πιέσεις και διαφοροποίησε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα έκτακτα μέτρα, λοιπόν, που αποφασίστηκαν για την Αττική δεν ήρθε το «λουκέτο» σε θέατρα και θερινούς κινηματογράφους. Αντίθετα, υπήρξε ανακοίνωση για συγκεκριμένο όριο θεατών. Στις συναυλίες όριο 50% πληρότητας σε ανοιχτούς χώρους, χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

Στους θερινούς και κλειστούς κινηματογράφους και στα θέατρα όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Μετά και από αυτά τα μέτρα, πλέον είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να επιτρέψει το άνοιγμα των γηπέδων, φυσικά με συγκεκριμένο όριο πληρότητας και αυστηρά μέτρα και να μη συνεχίζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά τον αθλητισμό. Οι ομάδες όλων των κατηγοριών «αιμορραγούν» και τα έσοδα από τα εισιτήρια, έστω ένα μέρος, θα είναι μία ανάσα για τη συνέχεια.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μη βάλει «λουκέτο» σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους οφείλει πλέον να... ανοίξει το «λουκέτο» στα γήπεδα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη είναι αν μη τι άλλο ένα βήμα προς την... αισιοδοξία ότι σύντομα θα ανακοινωθούν ανάλογα μέτρα για τα γήπεδα. Παρουσία θεατών σε συγκεκριμένο ποσοστό, με απαγόρευση αλκοόλ και ό,τι άλλο αποφασιστεί από τους επικεφαλής.

Εξάλλου ήταν γνωστή και την είχαμε τονίσει η ξεκάθαρη πρόθεση να προχωρήσει το θέμα του ανοίγματος των γηπέδων με την 3η αγωνιστική να «πέφτει στο τραπέζι». Πλέον, μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων, είναι επιτακτικό να δοθεί η ευκαιρία και στον αθλητισμό και τα γήπεδα να αποκτήσουν ξανά ζωή. Εκτός αν συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το χώρο σαν τους λεπρούς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αγώνες στο Ηρώδειο, εκεί δεν κολλάει


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.