«Μοντέλο ΟΦΗ» θέλει στην Εθνική ο Φαν Σιπ

SMS

Δεν είναι μόνο ο Μάνος που εντυπωσίασε τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος είδε το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ετοιμάζεται για τα πρώτα του επίσημα παιχνίδια και για να μπει στο κλίμα και να έχει μία ολοκληρωμένη άποψη, έχει παρακολουθήσει ουκ ολίγα ματς τον τελευταίο καιρό τόσο για το πρωτάθλημα όσο και αυτά των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Ο Φαν Σιπ είδε, όπως είναι λογικό και τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αφού και στις δύο ομάδες αγωνίζονται αρκετοί Ελληνες παίκτες, τους οποίος ο Ολλανδός ήθελε να δει από κοντά.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής δεν έκρυψε την ευχάριστη έκπληξή του για την εικόνα του ΟΦΗ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ επίσης δεν έκρυψε την έκπληξή του με την εμφάνιση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Και εδώ ακριβώς είναι το «ζουμί». Ο Τζον Φαν Σιπ δεν εντυπωσιάστηκε μόνο από τον Δημήτρη Μάνο, τον οποίο πέτυχε στην (έως τώρα) καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, αλλά του άρεσε πολύ και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης. 

Αμφότεροι οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ολλανδό προπονητή. Ο Φαν Σιπ είναι της... σχολής Σαμαρά και θέλει να τσεκάρει όλους τους παίκτες, ενώ θέλει να φτιάξει μία Εθνική ομάδα που θα αποτελείται από την αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δίψα να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να διακριθούν μέσα από αυτό.

Ο Φαν Σιπ, λοιπόν, είδε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις, σημειώνοντας στην «ατζέντα» του τα δύο συγκεκριμένα ονόματα. Ο Μάνος του άρεσε πάρα πολύ και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον καλέσει στην Εθνική με δεδομένο ότι στην επίθεση η ελληνική ομάδα δεν έχει πολλές επιλογές, ενώ τσέκαρε και το όνομα του Τσιλιανίδη, ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται σε θέση που υπάρχουν αρκετές επιλογές, ωστόσο αν συνεχίσει τα καλά παιχνίδια και βρίσκεται σε φόρμα ασφαλώς και θα προτιμήθεί από κάποιον άλλον.

Ο Ολλανδός έμεινε εντυπωσιασμένος και από την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ στον αγώνα με τους «πράσινους». Όχι για την έκταση του σκορ, αλλά για την αγωνιστική συμπεριφορά της κρητικής ομάδας. Είδε ένα σύνολο να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι του χωρίς να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και είναι ακριβώς αυτό το αγωνιστικό «μοντέλο» που θέλει να περάσει και στην Εθνική ποδοσφαίρου.

Το σίγουρο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, ο Τζον Φαν Σιπ έχει αναλάβει την Εθνική με μεγάλη όρεξη για να αρχίσει το «χτίσιμο» από την αρχή και θέλει να περάσει από το «μικροσκόπιο» τους Έλληνες ποδοσφαιριστές με στόχο να φτιάξει ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και γεμάτο κίνητρα. Κι εγώ ακριβώς είναι που θεωρεί ο Ολλανδός ότι υπάρχει πρόβλημα: στο χαμένο κίνητρο, στη χαμένη δίψα. Εκεί θα στοχεύσει, σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψει.

Πρόσφατα, στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιώργου Σίμου, ο Γιάννης Σαμαράς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που κλήθηκε παίκτης του ΟΦΗ στην Εθνική. Με τη νέα εποχή και τον νέο ΟΦΗ, φαίνεται ότι θα «πέσει» και αυτό το... κάστρο. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλιο Σταύρου Καραΐνδρου: «Που πας με τον Σίμο;»

Ανακοίνωση του ΟΦΗ για την κάρτα φίλου

Στάικος: «Επέλεξα ΟΦΗ για το πρότζεκτ»

Μάνος: «Να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο ο κόσμος»

Πιστεύει στην πρόκριση ο Φαν Σιπ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.