Μπούσης, το απόλυτο αφεντικό

21:13 | 10/01/2020

Ο ομογενής επιχειρηματίας κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ και είναι το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Έλαβε χώρα την Παρασκευή το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ όπου επισημοποιήθηκε ουσιαστικά ότι ο Μιχάλης Μπούσης ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγάλο αφεντικό του κρητικού συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στη συνεδρίαση του της 10η Ιανουαρίου 2020 πιστοποίησε τη μερική κάλυψη κεφαλαίου κατά το ποσό του 1.158.600 Ευρώ με έκδοση 38.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχων, με αξία έκδοσης 30,00 ευρώ και αξία κτήσης 33,00 ευρώ, κατόπιν της, από 19/12/2019, απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας.»

Τι σημαίνει η ανακοίνωση

Θυμίζουμε ότι οι μέτοχοι είχαν δικαίωμα ως το Σάββατο 4/1 να καλύψουν το ποσό της αύξησης του Μ.Κ ανάλογα με το ποσοστό τους. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Μπούσης το έκανε όπως είχε δεσμευθεί, ενώ η οικογένεια του κ. Παλυβού δεν έβαλε, όπως αναμενόταν, τα χρήματα που αναλογούσαν στο ποσοστό που κατείχε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το νόμο, από τη στιγμή που εξέπνευσε η προθεσμία, οι υπόλοιποι μέτοχοι (ή και τρίτοι) είχαν δικαίωμα μόνο την επόμενη μέρα (δηλαδή την Κυριακή 5/1) να συμμετάσχουν στην αύξηση, βάζοντας χρήματα και αυξάνοντας το ποσοστό τους. Ο ομογενής επιχειρηματίας όπως δεσμεύθηκε έβαλε εντός προθεσμίας τα χρήματα που απαιτούνταν για να καλυφθεί η αύξηση.

Λόγω όμως της διπλής αργίας (Κυριακή και Ημέρα των Φώτων) το έμβασμα από ΗΠΑ φάνηκε εκπρόθεσμα. Αυτή τη στιγμή τα χρήματα έχουν φανεί στον λογαριασμό της ΠΑΕ και για το τυπικό μέρος θα ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωση νέας Γ.Σ προκειμένου να μετοχοποιηθούν τα χρήματα που έβαλε έξτρα ο Μπούσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό και έχει τονιστεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ, μοναδικός χρηματοδότης και απόλυτο "αφεντικό" της ομάδας είναι πλέον και επίσημα ο Μιχάλης Μπούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καμπάνα» 8.500 ευρώ στον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.