Να αξιοποιήσει τον Καστάνιος

Απόψεις

Από το "Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια..." του Φιγκεϊρέντο, στην ανάγκη να αξιοποιηθεί ο Καστάνιος

"Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια...", θα μπορούσε να τραγουδάει ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο, ο οποίος άφησε τον Όμιλο και πλέον διαγράφει εξαιρετική πορεία με την Αλ Βασλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και αυτό γιατί μετά την αποχώρηση του Βραζιλιάνου φορ, ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν έχει καταφέρει να βρει άξιο διάδοχο.

Οι "ασπρόμαυροι", άλλωστε, ήξεραν μάλλον πως το έργο της αντικατάστασης του δε θα ήταν εύκολο, αφού ο 25χρονος λατινοαμερικανός είχε εξελιχθεί σε "λαχείο".

Η έλευση του Γιάννου δεν έχει προσφέρει τίποτα στο συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, ενώ το "τρικ" με τον Σαρδινέρο στην κορυφή αρχικά δούλεψε, μιας και ο Ισπανός σκόραρε κατά ριπάς στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως στη συνέχεια σίγησε και ο ίδιος, όπως όλη η ομάδα.

Στο χειμερινό "παζάρι" ο ΟΦΗ προχώρησε στην απόκτηση του Λουκ Καστάνιος, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό, αλλά η μεγάλη αποχή του από τη δράση, όπως και τα τελευταία νούμερα του στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ν. Κορέας, δημιουργούσαν ένα προβληματισμό για τον αν μπορεί να σταθεί επάξια.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε ένα εύλογο διάστημα να μπει σε φουλ ρυθμούς, καθώς και λόγω της απραξίας του είχε και θέματα τραυματισμών.

Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ωστόσο παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχει ικανοποιήσει με την απόδοση του, ωστόσο δείχνει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Και δεν είναι ψέμα ότι τον "τρώει" η γενικότερη μετριότητα του Ομίλου και το γεγονός πως δημιουργικά κινείται στα... ρηχά και δε βγάζει ορθόδοξες φάσεις.

Ακόμη και κόντρα στον Βόλο, που ο ρόλος του ήταν άχαρος, φάνηκε πως έχει την ποιότητα και τις ικανότητες να δώσει γκολ στην ομάδα του Ηρακλείου.

Πρεσάρει σωστά, ξέρει να βάζει το σώμα του και να κρατάει την μπάλα, μπορεί να συμμετέχει στις συνεργασίες, ενώ έχει καλά τελειώματα.

Στη φάση που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ήταν εκτεθειμένος και υποδείχτηκε οφ σάιντ, έκανε κίνηση... γνήσιου επιθετικού και απέδειξε πως χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να γίνει επικίνδυνος.

Το διάστημα της διακοπής ο ΟΦΗ πρέπει να δουλέψει αρκετά για να επιστρέψει βελτιωμένος και ένα από τα κομμάτια, που πρέπει να δώσει βάση είναι το πως θ' αξιοποιήσει τον Καστάνιος.

Γιατί αν φτάσει η μπάλα στα πόδια του με καλές προϋποθέσεις, τότε οι "ασπρόμαυροι" είναι δεδομένο ότι θα γίνουν πολύ πιο απειλητικοί για τις αντίπαλες άμυνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν δέχτηκε γκολ μετά από 12 παιχνίδια!

Ξεκούραση, ρεπό και επιστροφή την Τρίτη

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Σφυγμός υπάρχει, σωτηρία υπάρχει;


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.