Να ανάψουν τη φωτιά, να μεγαλώσει!

Απόψεις

Τέσσερα και να καίνε. Tην είχε ανάγκη αυτή τη φωτιά ο ΟΦΗ. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες ενώ οι ήττες κανέναν, έλεγε ένα παλιό κλισέ. Σαχλαμάρες. Και οι νίκες και οι ήττες τους ίδιους πατεράδες έχουν: όλοι χάνουν, όλοι κερδίζουν. Ο ΟΦΗ κέρδισε το πρώτο από τα ματς που είναι υποχρεωμένος να κερδίσει και αυτό το οφείλει και στους παίκτες και στον προπονητή του. Όλοι το ήθελαν, όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το πετύχουν. Πριν ακόμα από την αποβολή του Βόλου είχαν και την κατοχή και τον τρόπο να το αποδείξουν.

Ναι, υπήρξαν στιγμές που ο αντίπαλος έβαλε δύσκολα. Ναι, υπήρξαν στιγμές που οι λύσεις δεν αρκούσαν για το πρόβλημα. Όμως ο προσανατολισμός της ομάδας δεν άλλαξε: νίκη κι ας είναι και με τον τρόπο που το κάνει ο Άρης: ένα και να καίει. Τελικά δεν ήταν τόσο φτωχό, ούτε τόσο άδοξο: ούτε ένα ήταν ούτε δυο ούτε τρία. Τέσσερα και να καίνε. Να ανάψουν τη φωτιά, να μεγαλώσει - την είχε ανάγκη αυτή τη φωτιά ο ΟΦΗ. Όλος ο οργανισμός - προπονητής, παίκτες, διοίκηση, κόσμος. Το ματς στο Βόλο ήταν κομβικό κι ας μην το φώναζε. Η νίκη ήταν επιτακτική, μετά δε την αποβολή έγινε υποχρεωτική. Ο ντε Γκούζμαν ήταν ο πρώτος που το ένιωσε - γι’ αυτό αποκτήθηκε, για να δίνει τον τόνο, το σύνθημα.

Το ματς έπρεπε να είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο - ο ΟΦΗ της επόμενης μέρας δεν θα επιτρέπει σε αντίπαλο που υστερεί είτε σε ποιότητα είτε αριθμητικά (όπως εν προκειμένω ο Βόλος) να τον κοιτάξει στα μάτια. Το πρώτο εικοσάλεπτο του β’ ημιχρόνου πρέπει να γίνει ξεχωριστό βίντεο και να παίζει στα αποδυτήρια του ΒΑΚ όποτε ο Σίμος θέλει να κουνήσει στους παίκτες του το δάκτυλο - δεν απαγορεύεται, όλοι οι προπονητές (δικαιούνται να) το κάνουν. Επίσης όλοι οι ποδοσφαιριστές δικαιούνται να κάνουν το κάτι... παρακάτω, όπως ας πούμε στο α’ ημίχρονο ο Νέιρα. Είναι όμως ο ίδιος που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, όπως την πάσα πάρε-βάλε στον Σαρδινέρο, τον πρώτο σκόρερ του ΟΦΗ και πιθανότατα του πρωταθλήματος αν είχε παίξει όλα τα ματς - πρέπει να είχε έμπνευση ο Σίμος όταν από εξτρέμ ρουτίνας τον μετέτρεψε σε σέντερ φορ ολκής. Αλλά σάμπως ο Στάρτζεον, που είναι εξτρέμ ολκής, δεν μετατρέπεται σε σέντερ φορ ολκής - τρία γκολ έχει απ’ αυτή τη θέση.

Ο ΟΦΗ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά από οποιαδήποτε θέση, σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αρκεί να είναι όλοι παρόντες. Με το σώμα, την καρδιά και το μυαλό. Τα υπόλοιπα είναι του... Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 1-4: Επιτέλους ΟΦΗ!

Σίμος: «Είναι νίκη αυτοπεποίθησης»

Ο φοβερός Νέιρα «κατάπιε» τον Βόλο

Γκολ και φάσεις από το διπλό του ΟΦΗ

Συμπλήρωσαν κάρτες Νέιρα και Μεγιάδο

Άποψη: Ο κανονικός ΟΦΗ «δεν τους βλέπει»!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.