Να γίνει ο ΟΦΗ ο αφέντης του σπιτιού

ΟΦΗ

Η δουλειά του Νταμπράουσκας πρέπει να είναι μία: πως θα αλλάξει τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και θα τον κάνει ανίκητο.

Έντεκα παιχνίδια στην έδρα του, μόλις δύο νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στα περσινά 12 παιχνίδια του «Γεντί Κουλέ» στην κανονική διάρκεια (χωρίς τα πλέι άουτ) ο ΟΦΗ μέτρησε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Κάπου εδώ κανονικά θα έπρεπε να τελειώνει το κείμενο, σχετικά με την εφετινή βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ και δη αυτή στο γήπεδό του. Η διαφορά του πέρυσι με εφέτος, γενικότερα η μεγάλη διαφορά της έδρας του σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Στο τρέχον πρωτάθλημα:

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-2

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2

ΟΦΗ-Λαμία 0-0

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1

ΟΦΗ-Ατρόμητος 0-1

ΟΦΗ-Βόλος 0-0

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Νίκες: 2

Ισοπαλίες: 4

Ηττες: 5

Στο περσινό πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια):

ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3

ΟΦΗ-Λαμία 0-0

ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-1

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

ΟΦΗ-Αρης 1-1

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-2

ΟΦΗ-Βόλος 2-1

ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Νίκες: 5

Ισοπαλίες: 4

Ηττες: 3

Πλέι άουτ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-3

ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 1-2

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 0-1

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Νίκες: 1

Ισοπαλίες: -

Ηττες: 3

Σύνολο την περσινή σεζόν στο «Γεντί Κουλέ»:

Νίκες: 6

Ισοπαλίες: 4

Ηττες: 6

Αν εξαιρέσουμε πέρυσι την καταστροφική πορεία του ΟΦΗ στα πλέι άουτ που χάλασε τη γενικότερη εικόνα του (έτσι κι αλλιώς ήταν μία αδιάφορη βαθμολογικά διαδικασία που οι παίκτες την είδαν, όπως φάνηκε από τα αρνητικά αποτελέσματα, ως αγγαρεία), στην κανονική διάρκεια η Κρητική ομάδα τα πήγε σαφώς καλύτερα σε σχέση με εφέτος, χωρίς φυσικά να λείπουν και τα αρνητικά αποτελέσματα και δη οι ήττες εκτός προγράμματος (για παράδειγμα το 2-4 από τον Παναιτωλικό).

Πέντε νίκες στην κανονική διάρκεια, έξι το σύνολο αν βάλουμε και τη μία στα πλέι άουτ. Φέτος μόλις δύο νίκες και απομένουν ακόμα δύο εντός έδρας ματς πριν από τα πλέι οφ: αυτά με Άρη και ΑΕΚ. Σαφώς πιο δύσκολα από αυτά που προηγήθηκαν επί Νταμπράουσκας και ήταν στα μέτρα του ΟΦΗ: Ατρόμητος, Βόλος, Αστέρας, ΠΑΣ. Στα συγκεκριμένα τρία παιχνίδια ο Ομιλος πήρε μόλις 5 βαθμούς από το απόλυτο 12.

Βγάζουμε από τη συζήτηση τα όσα προηγήθηκαν την τρέχουσα σεζόν με τις απουσίες, την ανετοιμότητα και τα λάθη που έφεραν τα αρνητικά αποτελέσματα στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Κρατάμε την ουσία και η ουσία είναι ότι ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που παίρνει ελάχιστα από την έδρα του που θα έπρεπε να είναι και το «όπλο» της.

Στην πρόσφατη συνέντευξη στους betarades, ο Νίκος Νιόπλιας αναφέρθηκε σε αυτό το κομμάτι τονίζοντας ότι οι παίκτες παίζουν με άγχος στο «Γεντί Κουλέ» και επηρεάζονται από τις εξέδρες και τα όσα ακούνε. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΟΦΗ στάθηκε ακριβώς σε αυτό: πως θα αλλάξει την ομάδα του και θα την κάνει δυνατή στο «σπίτι» της.

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια με τον ΟΦΗ του Νταμπράουσκας δεν έχουν κοινά αγωνιστικά στοιχεία. Η ομάδα πλέον έχει βελτιωθεί, έχει ανέβει επίπεδο, είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον πρώτο, εφιαλτικό, γύρο του πρωταθλήματος, παραμένει όμως αδύναμη στο Ηράκλειο.

Δεν νοείται μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ να έχει μόνο δύο νίκες στο γήπεδό του. Δεν νοείται μία ομάδα που θέλει να ψηλώσει να μην εκμεταλλεύεται το «Γεντί Κουλέ».

«Ασε μας, ρε Capitano, την Αμερική ανακάλυψες;» θα είναι η (εύλογη) αντίδραση πολλών διαβάζοντας τα παραπάνω. Ετσι κι αλλιώς πρόκειται για μία κοινή διαπίστωση όλων των φιλάθλων που βλέπουν την ομάδα τους να αποδίδει διαφορετικά στα εκτός έδρας παιχνίδια (πιο απελευθερωμένα για να είμαστε ακριβείς) και εντελώς διαφορετικά στα εντός.

Αυτό το... αφύσικο του πράγματος είναι που πρέπει να διορθώσει ο Νταμπράουσκας και να δουλέψει σε αυτό. Η δυναμική της έδρας, να γίνει το «κάστρο» που έχει πει πολλές φορές χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη λέξη. Μέσα από το «Γεντί Κουλέ» να ορίζει και να «χτίζει» την πορεία του στο πρωτάθλημα ώστε να ανέβει level.

Η βάση της δουλειάς το καλοκαίρι, στην προετοιμασία, πρέπει να είναι ακριβώς αυτή. Να γίνει ο ΟΦΗ killer στο Ηράκλειο, να κάνει «φρούριο» την έδρα του και να διασφαλίσει τα «στεγανά» ώστε να ισχυροποιηθεί την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε: Ο ρεαλιστικός στόχος του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.