Με την ίδια... old school διάθεση

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έβγαλε με τον Ολυμπιακό πνεύμα και ψυχή άλλων δεκαετιών. Ας παραμείνει, έτσι, με την ίδια διάθεση και στη συνέχεια.

Ο Όμιλος βρήκε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» το σωστό… σφυγμό και αυτόν καλείται να διατηρήσει και την… επόμενη μέρα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση απέναντι στην Λάρισα. Ο παλμός του ΟΦΗ χτυπούσε δυνατά και έτσι πρέπει να προχωρήσει.

Η είσοδος στη νέα εποχή θέλει και μια πινελιά από το… χθες. Όποιος, εξάλλου, ξεχνάει το παρελθόν του, δεν έχει και μέλλον… Η ψυχή, το πάθος και ο τσαμπουκάς που έβγαλαν στο ματς με τους Πειραιώτες οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου θύμισαν ομάδα περασμένων δεκαετιών.

Ίσως σ’ αυτό, βέβαια, να βοήθησε και ο κόσμος, που δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ». Όπως και να’ χει, πάντως, το πράγμα, αυτή την εικόνα, στο κομμάτι του… μυαλού και του ηθικού, οφείλει να κρατήσει ο ηρακλειώτικος σύλλογος.

Οι «ασπρόμαυροι» επέδειξαν αυταπάρνηση, αυτοπεποίθηση, μαγκιά και εγωισμό. Ακόμη και όταν «δεινοπαθούσαν» στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, είχαν… μαχητικό πνεύμα. Εμφάνισαν μια σιγουριά πως θα το… πάνε μέχρι τέλους και έδιναν την εντύπωση ότι αυτό το παιχνίδι δε θα χαθεί.

Το «φίλτρο» του νικητή ο ΟΦΗ χρειάζεται να το… επιλέξει από’ δω και στο εξής και να μην το αποχωριστεί ποτέ. Ξέχωρα από το αγωνιστικό του πλάνο, το οποίο κάποιες φορές είναι λογικό να μην «περπατήσει» και να μη φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με τέτοια προσέγγιση και τέτοιο «πρίσμα», διαμορφώνεται ο χαρακτήρας της ομάδας, αποκτάει «άτρωτη» ψυχολογία και αλλάζει… DNA. Ή για την ακρίβεια βρίσκει και πάλι το πραγματικό της DNA, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί ήταν οι… αστάθμητοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην «αλλοίωση» του.

Η συνάντηση με τον Ολυμπιακό ας αποτελέσει την «πεπατημένη» για τον ΟΦΗ, ως προς το σκέλος της πνευματικής προετοιμασίας και ετοιμότητας, αφού μόνο έτσι η πολυπόθητη αλλαγή νοοτροπίας θα είναι κοντά.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.