Να μεγαλώνει γερά παιδιά

09:00 | 29/03/2024

Η διαχείριση του Τραϊανού Δέλλα με τους νεαρούς παίκτες του ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι από τους πιο βελτιωμένους ποδοσφαιριστές το τελευταίο διάστημα στον ΟΦΗ και από τις βασικές επιλογές του Τραϊανού Δέλλα από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Το ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο είναι δεδομένο, το ότι ένα ταλέντο, όπως ο Κρητικός μεσοεπιθετικός, χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά είναι επίσης δεδομένο. «Η γνώμη μου είναι ότι ένα νέο παιδί θα πρέπει να βοηθηθεί από την ομάδα πρώτα και μετά να βοηθήσει ο ίδιος. Η παρουσία του πριν νομίζω ότι του έκανε και κακό», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Δέλλα μιλώντας προχθές με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, δείχνοντας όχι μόνο πως σκέφτεται ο ίδιος, αλλά και ποια πρέπει να είναι η σωστή διαδικασία για να μη «καεί» ένας νέος ποδοσφαιριστής.

Θυμίζουμε πως όταν ο ΟΦΗ ήταν στο κακό του διάστημα και τα αρνητικά αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ο κόσμος είχε την κλασική αντίληψη των φιλάθλων ότι αυτοί που δεν παίζουν είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν. Έγινε λίγο επιτακτική η ανάγκη να χρησιμοποιηθεί κι ο Αποστολάκης και η αλήθεια είναι ότι ο πιτσιρικάς πήρε τις ευκαιρίες του, αλλά ας δούμε ποιες ήταν οι συνθήκες όταν έγινε αυτό.

Ο Αποστολάκης φορτώθηκε με άγχος και πίεση που δεν χρειαζόταν, έγινε μέρος μίας προβληματικής κατάστασης και σίγουρα δεν βοηθήθηκε πάνω στην εξέλιξή του. Αυτό ακριβώς εννοούσε ο Δέλλας, ο οποίος δεν τον έριξε αμέσως στα βαθιά, μπήκε σταδιακά και προσεκτικά για να μπει και στην κανονικότητα της ομάδας και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις χωρίς βάρος στα πόδια του.

Αυτή είναι η σωστή χρησιμοποίηση και τούτο ισχύει για όλους τους πιτσιρικάδες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εφόσον ο ΟΦΗ ξεμπερδέψει και μαθηματικά με τα πλέι οφ, ο Μακεδόνας προπονητής να δώσει ευκαιρίες και σ' άλλους νέους ώστε σιγά-σιγά να παίρνουν εμπειρίες, αλλά και την... κρυάδα. Μη ξεχνάτε πως από πίσω έρχεται μία δυνατή «φουρνιά» που με τη διαχείριση που πρέπει μπορεί ν' αποτελέσει το μέλλον του ΟΦΗ. Γιατί ο Όμιλος «μεγαλώνει γερά παιδιά», που έλεγε μία παλιά διαφήμιση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.