Να «μπει» στα μπαράζ έτοιμος πνευματικά…

Απόψεις

Καλές οι τακτικές, τα συστήματα, το build up και τόσα ακόμη αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα, όμως σε τέτοιου είδους παιχνίδια παίζουν ρόλο, και μάλιστα σημαντικό, ορισμένα ακόμη στοιχεία.

Ο ψυχισμός, το πάθος, το άγχος και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την πνευματική ετοιμότητα. Και ο Ηρόδοτος καλείται να προσεγγίσει σωστά τη συγκεκριμένη πλευρά των μπαράζ ανόδου στη Football League. Πρέπει δεδομένα να παρουσιαστεί… διαβασμένος εντός γηπέδων, αλλά απαιτείται να μπει στους έξι… τελικούς με καθαρότητα μυαλού και… εσωτερικά ισορροπημένος.

Ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού βρίσκεται μπροστά από μια ιστορική ευκαιρία. Πάσο… Το διακύβευμα είναι σπουδαίο και αν δεν τα καταφέρει η πικρία θα είναι απερίγραπτη. Στο προσφυγικό προάστιο, βέβαια, καλούνται να αξιολογήσουν και το τι μπορούν να κερδίσουν. Γιατί έτσι θα καταφέρουν να διαχειριστούν με… δεξιοτεχνία αυτή τη λεπτή… κόκκινη γραμμή, που διαχωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία και που με το τέλος των αγώνων θα δημιουργήσει ένα δυνατό… κοκτέιλ συναισθημάτων.  Είτε χαράς, είτε λύπης…

Κι αν οι «κυανόλευκοι» χάσουν πράγματα, τι να πουν και οι υπόλοιποι; Ομάδες με τεράστια μπάτζετ, που φτιάχτηκαν με αυτοσκοπό την άνοδο; Η ψυχολογική πίεση βαραίνει εκείνες κι αυτό είναι ένα επιπλέον «όπλο» για τον Ηρόδοτο. Μπαίνει στη σειρά χωρίς την… ετικέτα του φαβορί, κάτι που ίσως τον «εξυπηρετεί». Έτσι, εξάλλου, δεν ξεκίνησε και στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής;

Και η άσχημη για πολλούς κλήρωση, με τα 3 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς μετά την πρεμιέρα, δεν αποκλείεται ν’ αποδειχτεί ευνοϊκή... Γιατί ο Ηρόδοτος στο «κάστρο» του δε φοβάται κανένα και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, που πιθανόν να κρίνονται τα πάντα, η Νέα Αλικαρνασσός θα «φλέγεται».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.