Ο ΟΦΗ θυμίζει... καλοκαίρι

Απόψεις

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στα χειρότερα του από το ξεκίνημα της περιόδου και η κατάσταση θυμίζει λίγο από... καλοκαίρι.

Η «αποχή» του Ομίλου από τις νίκες συνεχίστηκε και στην Τρίπολη και το πρόγραμμα «φωτιά» καλά κρατεί. Αγωνιστικά ο ηρακλειώτικος σύλλογος βρίσκεται στα χειρότερα του από το ξεκίνημα της περιόδου.

Και δεν είναι μόνο οι ήττες του τελευταίου καιρού, όσο η εικόνα που δείχνει το σύνολο του Γιώργου Σίμου. Το θέμα είναι τι κάνει ο ΟΦΗ σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό.

Οι «ασπρόμαυροι», δηλαδή, δημιούργησαν από νωρίς προσδοκίες και τώρα δυσκολεύονται ν’ ανταποκριθούν. Κανείς στον οργανισμό δε μίλησε για πλέι οφ ή πλέι άουτ.

Μπορεί αυτό ν’ ακούγεται κάπως… διπλωματικό, ωστόσο το ζητούμενο εξ’ αρχής ήταν η βελτίωση και η εξέλιξη.

Ουδείς έκανε λόγο για πορείες, Ευρώπη και τα σχετικά ή αντίθετα για σωτηρία απλά και μόνο. Ο βασικός στόχος ήταν ν’ αλλάξει η ομάδα DNA και να ξεκινήσει να λειτουργεί διαφορετικά στο χορτάρι.

Η κατάσταση του «τώρα» θυμίζει λίγο την κατάσταση του καλοκαιριού, όταν μετά τα σερί άσχημα αποτελέσματα των φιλικών, υπήρξε μια μουρμούρα για μεταγραφές, στόπερ και προσθήκες γενικότερα. Η υπομονή, εξάλλου, δεν χαρακτήριζε ανέκαθεν την κοινή γνώμη.

Τότε, βέβαια, οι μνήμες από το «θρίλερ» των μπαράζ με τον Πλατανιά ήταν νωπές και υπήρχε ένας λογικός φόβος.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ΟΦΗ, δηλαδή, είναι μια άλλη-σαφώς ανώτερη-ομάδα από την περυσινή.

Την περασμένη σεζόν… πόναγαν τα μάτια σου για να δεις τον Όμιλο, έστω κι αν το κακό είχε ξεκινήσει από το ειδικών συνθηκών «χτίσιμο», καθώς όταν έγινε, ο Μπούσης δεν ήταν ακόμη μέρος της ιστορίας του σωματείου.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν πια αλλάξει επίπεδο και το κλίμα βγάζει υγεία, μακριά από τη «νοσηρή» ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Με δυο λόγια ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να περάσει ό,τι και την προηγούμενη περίοδο, στοιχείο που ως αρχική εξέλιξη κρίνεται παραπάνω από θετικό.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο ηρακλειώτικος σύλλογος οφείλει να προχωρήσει με συνέπεια το πλάνο του. Και είναι γεγονός πως στην παρούσα φάση η ανάγκη για ενίσχυση «φωνάζει».

Όχι για να προλάβει τα πλέι οφ ή για να «χτυπήσει» το Europa League. Αλλά για να πάει πιο πέρα τον σχεδιασμό του. Για ν’ αποκτήσει μια ροή στην πρόοδο του και να πλησιάσει όλο και περισσότερο τη φιλοσοφία του, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αποκλίσεις στα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Οι μεταγραφές, έτσι, κρίνονται απαραίτητες, όχι για τις εντυπώσεις και για την γκρίνια μερίδας του κόσμου, αλλά για την ουσιαστική βελτίωση του ΟΦΗ. Ο Όμιλος μοιάζει «άδειος» και κουρασμένος και συχνά-πυκνά χάνει βαθμούς χωρίς να είναι χειρότερος από τους αντιπάλους του.

Κάτι που, βέβαια, δεν αποτελεί σύμπτωση, καθώς επαναλαμβάνεται διαρκώς. Η ενίσχυση θα τον δυναμώσει και θα δώσει την ευκαιρία στον Σίμο και στους συνεργάτες του να δουλέψουν από άλλη-δυνατότερη-βάση για να καταφέρει να παρουσιάσει ξανά το επιθυμητό «πρόσωπο».

Άπαντες θέλουν τον ΟΦΗ πρωταγωνιστή, αλλά η μετάβαση στην ελίτ απαιτεί πίστωση χρόνου, αδιάκοπη προσπάθεια και σωστές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΟΦΗ τους... «ανασταίνει»

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-0

Τι είπε ο Γιώργος Σίμος για τις μεταγραφές

Απογοητευμένος ο Σίμος

Δείτε τα γκολ της ήττας στην Τρίπολη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.