NCAA: Από το Ηράκλειο στο buzzer beater ζωής του

09:52 | 04/04/2021

Ο ήρωας του Γκονζάκα είχε δείξει πριν δύο χρόνια την ποιότητα του στα παρκέ της Κρήτης.

Το marchmadness επιφυλάσσει... παραδοσιακά σπουδαία παιχνίδια, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τα ξημερώματα. O Τζέιλεν Σαγκς πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο, με ταμπλό, from the logo, που λένε και οι Αμερικανοί και έδωσε στο Γκονζάγκα την πρόκριση στον τελικό του NCAA!

Η ομάδα του επικράτησε στην παράταση 93-30 του UCLA, σ' ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το Γκονζάκα, το οποίο είναι αήττητο (31-0) θ' αντιμετωπίσει στον τελικό τo Μπέιλορ, που διέλυσε στον άλλο ημιτελικό το Χιούστον (78-59).

Όσον αφορά στον... άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους και με το buzzer beater της ζωής του μέχρι το επόμενο.

Ο Σαγκς είναι γνώριμος στο μπασκετικό κοινό του νησιού, αφού ήταν μέλος των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, που είχε φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο.

Ήταν εκ των κορυφαίων των πρωταθλητών, μάλιστα, αφού τελείωσε το τουρνουά με 9.6 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Στα μέρη μας, άλλωστε, είχε έρθει τότε μια τρομερή "φουρνιά" παικτών, με ατραξιόν το για πολλούς "next big thing" του ΝΒΑ, Τζέιλεν Γκριν, αλλά και ένα από τους κορυφαίους ρούκι της φετινή σεζόν, τον Ταϊρίζ Χαλιμπάρτον, που αγωνίζεται στους Κινγκς.

Όσον αφορά στον Σαγκς, με το τρίποντο από το κέντρο, εκπλήρωσε ένα παιδικό του όνειρο: «Πάντα ήθελα να ανέβω, πανηγυρίζοντας, σε ένα τραπέζι, όπως ο Κόμπι και ο Ουέιντ», είπε λίγο μετά το μεγάλο σουτ που έβαλε, αν και, όπως φαίνεται θ' ακολουθήσουν κι άλλα. Δείτε πως έκρινε το ματς:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.