​Νέοι... παρουσιάστε!

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έριξε το μέσο όρο ηλικίας και επένδυσε στο μέλλον του

Η ανάλυση μίας μεταγραφικής περιόδου δεν αφορά μόνο στην κάλυψη των θέσεων και στην ενίσχυση, αλλά και στο μέλλον.

Στον ΟΦΗ, στην προκειμένη περίπτωση, δεν σκέφτηκαν μόνο το τώρα, αλλά και το αύριο και αυτό φάνηκε από πολλές από τις κινήσεις που έκαναν. Ο κόσμος, βλέπετε, θέλει μεταγραφικά «μπαμ», υπερβάσεις, ονόματα που θα προσελκύσουν και είναι λογικό γιατί ελάχιστοι σκέφτονται το τώρα. Οι επικεφαλής στον Όμιλο, όμως, δεν θέλησαν να κάνουν ομάδα «μίας χρήσης» και επικεντρώθηκαν, εκτός από την ενίσχυση αυτή καθ'αυτή, στο μέλλον, σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τη βάση για το αύριο του ΟΦΗ.

Η κρητική ομάδα έκανε συνολικά 13 μεταγραφές, περισσότερες από αυτές που ίσως περιμέναμε, αλλά βάσει των πολλών αποχωρήσεων που είχαμε το νούμερο, σε τελική ανάλυση, δεν είναι υπερβολικό. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ο αριθμός, αλλά πώς ακριβώς ενισχύθηκε ο Όμιλος. Κι αν δείτε από τους παίκτες που αποκτήθηκαν, οι άνθρωποι του ΟΦΗ έδωσαν βάση τόσο στην ηλικία όσο και στο ελληνικό στοιχείο.

Λυμπεράκης, Ουές, Γρίβας, Γκαργκαλατζίδης, Διαμαντής και ο τελευταίος, χρονικά, Mπαλογιάννης είναι η νέα γενιά του ΟΦΗ που... έρχεται. Νεαροί ποδοσφαιριστές, γεννημένοι από το 1998 έως το 2000 και όλοι τους με τετραετή συμβόλαια, όπερ σημαίνει μέχρι το 2024.

Κινήσεις που δείχνουν ακριβώς αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι επικεφαλής της κρητικής ομάδας και δη ο Γιάννης Σαμαράς. Ο ΟΦΗ δεν δουλεύει για το τώρα, δεν δουλεύει μόνο για το εφετινό πρωτάθλημα, δουλεύει και για το μέλλον. Δημιουργεί μία βάση ποδοσφαιριστών, ένα μείγμα εμπειρίας και νεαρής ηλικίας. Ταλέντο με κίνητρο και διάθεση. Και το βασικότερο όλων είναι ότι ο ΟΦΗ τους έκανε δικούς του, δίχως να στηρίζεται σε δανεισμούς και δίχως κάθε καλοκαίρι να έχει το βραχνά αν θα καταφέρει να τους κρατήσει ή όχι.

Το αν θα πετύχουν θα το δείξει η πορεία. Ο Ουές, για παράδειγμα, είναι από τη λεγόμενη νέα γενιά η πιο επιτυχημένη εφετινή μεταγραφή του ΟΦΗ. Ο «σημαιοφόρος» που δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους.

Ο Γρίβας και ο Λυμπεράκης έρχονται από τον Πανιώνιο με τις καλύτερες συστάσεις και έχοντας δείξει ένα πρώτο δείγμα. Ο Γκαργκαλατζίδης από την Ξάνθη και ο Διαμαντής από τον ΠΑΟΚ που πήγαν στον ΟΦΗ για να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να δείξουν το ταλέντο τους. Ο Μπαλογιάννης έδειξε τις ικανότητές του στον Βόλο, ο Φερέιρα δεν τον είχε στις επιλογές του γιατί δεν χωρούσε σε αυτόν τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ αποτέλεσε την ιδανική επιλογή.

Το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι το πλάνο, να υπάρχει μία βάση για να βαδίσουν άπαντες στο αύριο. Στο εφετινό μεταγραφικό «παζάρι» ο ΟΦΗ πέτυχε ακριβώς αυτό. Όποια κι αν είναι η συζήτηση για το αν ενισχύθηκε ή όχι, το σίγουρο είναι ότι φτιάχνουν την ομάδα της επόμενης μέρας, επενδύουν στο μέλλον του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «πάρε-δώσε» της Super League

Ναμπί - Σακόρ: Να η ευκαιρία!

Η διακοπή δεν ευνοεί τον ΟΦΗ για ένα λόγο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.