Νίκος Μαχλάς: «Είμαι κοντά στον ΟΦΗ»

08:39 | 01/08/2020

O Nίκος Μαχλάς, μίλησε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο Livetalks, για την πορεία υγείας του γιού του, τον ΟΦΗ, την Εθνική, ανέκδοτες ιστορίες με Ζλάταν ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια

Ήταν μια συνέντευξη που μπορείς να ακούσεις παραπάνω από μια, φορές. Ο Νίκος Μαχλάς συνομίλησε περίπου για μια ώρα με τον Γιάννη Χαμαλάκη στην εκπομπή ''Sold Out'' στο Livetalks, σε μια συζήτηση που τα είχε όλα.

Η ζωή του χωρίς το ποδόσφαιρο, τα καλά νέα με την υγεία του γιου του, η εξέλιξη του ΟΦΗ, ο Σίμος, η Εθνική του Φαν Σιπ, η σχέση του με τον Ζλάταν, τα χρόνια στην Ολλανδία και πολλά άλλα. Μια ποδοσφαιρική κουβέντα με ξεχωριστό ενδιαφέρον.


''Αυτό το διάστημα έχουν συμβεί κάποια πράγματα που είναι προς το καλό, μετά από χρόνια κλείνει για μένα ένα θέμα που είχα και είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω πρώτη φορά πιο καλά από τα τελευταία χρόνια'' ήταν οι πρώτες του κουβέντες, αναφερόμενος με ανακούφιση στην περιπέτεια υγείας του γιου του. Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι ήταν ''κλεισμένος γύρω από αυτό το θέμα'' και στάθηκε στη δύναμη που πήρε από όλους τους -κοντινούς του και όχι μόνο - αλλά και τον Θεό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


''Είμαι κοντά στον ΟΦΗ''

Σε ερώτηση με τι ασχολείται, πλέον, ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι ''πήγα να ξεκινήσω κάποια πράγματα αλλά πέσαμε στον κορωνοϊο, πολύ γρήγορα θα κάνω κάτι με τον αθλητισμό και θα το δούμε. Παρακολουθώ όλα τα δρώμενα. Είμαι κοντά στον ΟΦΗ'. Δεν τους έδωσε το δικαίωμα να αισθανθούν ότι μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας. Είναι ωραίο που υπάρχει συνέχεια'' τόνισε και συνέχισε τα διθυραμβικά σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας της κρητικής ομάδας.

''Μου αρέσει όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί, είμαι ικανοποιημένος μόνο που βρίσκομαι κοντά στην ομάδα, δεν έχει σημασία αν είμαι δεν είμαι στην ομάδα. Υπάρχει θετική αύρα από όλους, από τον πρόεδρο μέχρι όλους.''

Ο Νίκος Μαχλάς αναφέρθηκε και στα χρόνια όπου ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομάδας. ''Θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, μπήκαμε στα δύσκολα, κατάλαβα ότι το διοικητικό θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Πήγαμε από αγάπη να κάνουμε κάτι αλλά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα χρήματα για να την βγάλουμε από το αδιέξοδο, είναι δύσκολο. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Επίσης, σχολίασε τα χρόνια όπου στις ομάδες κυριαρχούσε ένα διαφορετικό μοντέλο με παίκτες - σημαίες των ομάδων να ηγούνται και διοικητικά όπως ο Ζαγοράκης, ο Νικολαϊδης και εκείνος. ''Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, οι δυο τους ήταν τυχεροί με Ιβάν και Μελισσανίδη, εγώ δεν στάθηκα τυχερός και είμαστε ακόμα χρεωμένοι όσοι ανακατευτήκαμε''

''Ο Μελισσανίδης έριξε την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική για να την ανεβάσει ξανά''

''Ολόκληρος Μελισσανίδης έριξε την ομάδα στη Γ' Εθνική για να την πάρει καθαρή. Βλέπεις ότι το είδαν τελείως διαφορετικά από ότι εγώ. Είδαμε όμως ότι στο τέλος, την ανεβάσαμε αλλά δεν είχαμε την ικανότητα να την κρατήσουμε και έτσι τη ρίξαμε στη Γ' Εθνική.''

Για τον Μιχάλη Μπούση: Του έχω αδυναμία, από την αρχή που τον γνώρισα, είναι και το γκρουπ που ακολουθούσε από πίσω του είναι ότι πιο όμορφο, ότι καλύτερο, τους δίνει όλη τη δυνατότητα να έχουν το πάνω χέρι. Είναι ότι καλύτερο αυτός ο συνδυασμός.

''Δεν πίστευα ότι ο Σίμος θα έχει αυτή την ωριμότητα''

Η συζήτηση πήγε και στα αγωνιστικά του ΟΦΗ καθώς και στον κόουτς Σίμο. ''Δεν πίστευα ότι ο Σίμος θα έχει αυτή την ωριμότητα και ποδοσφαιρική κουλτούρα, ότι θα μπορούσε να περάσει πράγματα μέσα που άλλοι προπονητές δεν μπορούν να τα περάσουν ή χρειάζονται χρόνια. Αυτό που μου άρεσε στον ΟΦΗ, είναι ο τρόπος που είδε το ποδόσφαιρο. Το είδε με άλλο μάτι, όπως το βλέπουν σε ανεπτυγμένες χώρες. Είδαμε τον ΟΦΗ να παίζει ένα ποδόσφαιρο κατοχής, δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε μια που περίμενε, τώρα ξέρεις ότι έχουμε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ θέλει 4-6 ποιοτικές προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτή η κουλτούρα που ξεκινάει κυρίως από τον Γιάννη (Σαμαρά) και το Νίκο (Νιόπλια) είναι τρομερό.

1554989876953-Copyright-ProShots-9854-1.jpeg#asset:224061


''Μου αρέσουν πολύ Μεγιάδο, Φιγκεϊρέντο και Νέιρα''

Ο Νίκος Μαχλάς ρωτήθηκε για το ποιους θα έπαιρνε σε ομάδα που - υποτιθέμενα - ήταν προπονητής. ''Μου αρέσει πάρα πολύ ο Μεγιάδο, από κει και πέρα - όλοι είναι πολύ καλοί - μου έκανε εντύπωση ο Φιγκειρέντο. Είναι απλός παίκτης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι μόνο για το γκολ, θα ήταν ιδανικός για μια ομάδα όπως θα ήθελα εγώ. Εκπληκτικός για τον ΟΦΗ και ο Νέιρα.''

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τα χρόνια του στο Άρνεμ και τη Φίτεσε και το ''χρυσό παπούτσι'', αναφέρθηκε σε ιστορίες... αποδυτηρίων με Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και Μίντο ενώ στο τέλος ο Νίκος Μαχλάς αναφέρθηκε στον ομοσπονδιακό τεχνικό Φαν Σιπ αλλά και την πορεία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


πηγή φωτογραφίας: Μεταξάκης, sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.