​Νίκος Νιόπλιας: My way

Απόψεις

Όταν ανέλαβε τον ΟΦΗ ήταν αποστολή... αυτοκτονίας. Όταν παρέμεινε έγινε αποστολή... πρωταθλητισμού.

Δέκα ματς σερί αήττητος εκτός έδρας. Τέσσερα από πέρυσι, έξι φέτος. Τελευταίο το διπλό στην έδρα της ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ του Νιόπλια, ο αήττητος ΟΦΗ μακριά από το «Γεντί Κουλέ» έγινε ομάδα αυτοπεποίθησης και πρωταθληματικής νοοτροπίας.

Ένας ΟΦΗ που από τα περσινά χάλια που λίγο έλειψε να φέρουν την καταστροφή, στην εφετινή αποθέωση. Οι μεταγραφικές προσθήκες έπαιξαν ρόλο, έδωσαν ποιότητα, έφεραν έξτρα λύσεις, αλλά η γενικότερη επιτυχία έχει ένα όνομα: Νίκος Νιόπλιας.

Όλη του η ζωή στο ποδόσφαιρο. Παίκτης και προπονητής. Έχει ζήσει τα πάντα, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχει κατακτήσει τίτλους, συνέχισε στο ίδιο επίπεδο και σαν προπονητής. Έχει φάει γήπεδα και καταστάσεις με το κουτάλι, τέτοια παιχνίδια σαν αυτό στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Έκανε τον ΟΦΗ μία ομάδα με χαρακτήρα νικητή. Δυσκολοκατάβλητη και αγωνιστικά οργανωμένη. Παρά το γεγονός ότι ο Όμιλος την τρέχουσα χρονιά έχει παίξει με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος, έχει τη δική της ταυτότητα. Δεν τον επηρεάζουν οι αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Νιόπλιας έχει ανοίξει τις επιλογές του είτε από ανάγκη (τραυματισμοί, απουσίες) είτε από τακτική προσέγγιση.

Με την ΑΕΚ είχε μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό με τον Άρη. Ο φαν Ντάινεν στη θέση του Καστάνιος. Τακτικά άψογος με τον Άρη, τακτικά άψογος και με την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και παίρνει αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα. Καρπώνεται από την εξαιρετική του εικόνα.

Αν τα βάλετε κάτω εύκολα θα διαπιστώσετε πως από τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, ο ΟΦΗ είναι η πιο σταθερή (εκτός του πρωτοπόρου Ολυμπιακού). Μετράει μόλις δύο ήττες (από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) και έχει περάσει από έδρες όπως αυτή της Λεωφόρου και αυτή του Ολυμπιακού Σταδίου. Και στα περισσότερα παιχνίδια έχει παίξει ποδόσφαιρο, μπαλάρα που λέμε. Με Βόλο, με Παναθηναϊκό και προσφάτως με ΑΕΚ.

Έργο Νιόπλια είναι αυτό. Άψογος διαχειριστής, διαβάζει εξαιρετικά τα παιχνίδια και τους αντιπάλους και κρατάει υψηλή τη νοοτροπία νικητή σε όλο τον οργανισμό.

Πέρυσι ανέλαβε τον ΟΦΗ σε μία αποστολή... αυτοκτονίας. Μετά την επίτευξη του στόχου και την παραμονή στην κατηγορία, παρέμεινε για να το πάει παραπέρα. Να κάνει την κρητική ομάδα μεγάλη, να την επαναφέρει στη θέση που της αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νιόπλιας και ο τρόπος του είναι για μπροστά. Για ψηλά. My way που τραγουδούσε ο σπουδαίος Φρανκ Σινάτρα. Ο ΟΦΗ μεγαλώνει και ξέρουν πλέον άπαντες πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Θα πάρει το χειροκρότημα και θα κερδίσει τον σεβασμό ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Νίκη Νιόπλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2

Τα highlights της νίκης

Photos από τους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ

Όλο το ρεπορτάζ από το διπλό επί της ΑΕΚ

Αποθέωση από Νιόπλια σε ΟΦΗ, Σαμαράδες και Τοράλ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.