Νταμπράουσκας: «Φανταστικό γκρουπ παικτών, να διώξουμε τον αρνητισμό»

ΟΦΗ

Πώς σχολίασε ο Βάλντας Νταμπράουσκας την ισοπαλία με τον Άρη, αλλά και τις πρώτες του μέρες στον ΟΦΗ.

Ο νέος τεχνικός της Κρητικής ομάδας ανέλυσε την τακτική του στο ματς, στο 1-1 απέναντι στον Άρη, επανέλαβε πως του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του τονίζοντας πως θέλει να διώξει την αρνητικότητα των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος προπονητής είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι πολύ ωραίο που ήρθαμε και παίξαμε σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα. Δεν ήταν εύκολη δουλειά, ο κόσμος πίεσε την ομάδα μας, ειδικά μετά το γκολ που πετύχαμε που έπρεπε να αμυνθούμε. Πιστεύω ότι αυτός ο βαθμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για αυτά που περνούν οι παίκτες και η ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Προσπαθήσαμε με ωραίους τρόπους στην επίθεση, όπως είδατε παίξαμε με μία πιο επιθετική κατεύθυνση. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, προσπάθησα να βάλω παίκτες πίσω από τον Γκερέρο για να βοηθήσω επιθετικά την ομάδα. Η πίεση, όμως, από τον Άρη ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Είναι η αρχή, προσπάθησα να βρω διάφορους τρόπους στο βάθος της ομάδας. Πάνω απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο.

Θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου ως επιθετικό προπονητή που θέλει τη νίκη. Κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες φορές δεν βγαίνει.

Μετά το 0-1 το ματς είχε υψηλό τέμπο. Υπήρχε πολλή πίεση. Επέλεξα να βάλω πιο επιθετικούς παίκτες από το να βάλω πιο αμυντικούς.

Βρήκα ένα φανταστικό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Επαγγελματίες και με τρομερή νοοτροπία. Θέλω να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία. Θέλω να βγούμε από αυτόν τον αρνητισμό των τελευταίων εβδομάδων. Ο μόνος τρόπος είναι μέσα από τις προπονήσεις. Θέλω να περάσω το στιλ παιχνιδιού που θέλουμε να εφαρμόσουμε, δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε περισσότερο τον έλεγχο της μπάλας, σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσουμε τον ρυθμό, αλλά πρέπει να το φτιάξουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του στη NOVA αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Λιθουανός προπονητής τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου που τα έδωσαν όλα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο επιθετικά, αλλά τελικά ο βαθμός είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε στο τέλος να βάλουμε κι άλλους επιθετικούς αλλά δεν μας βγήκε. Είναι σημαντικός βαθμός σε δύσκολη έδρα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.