Νταμπράουσκας: «Με τον Αστέρα αν μπορούσα θα έκανα 10 αλλαγές»

ΟΦΗ

Για το «ναυάγιο» του ΟΦΗ στην Τρίπολη, αλλά και το προσεχές ματς με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο Λιθουανός μιλώντας στους δημοσιογράφους στην ανοιχτή προπόνηση του ΟΦΗ την Τετάρτη στο ΒΑΚ, αναφέρθηκε εκτενώς στο κάκιστο ματς και τη βαριά ήττα από τον Αστέρα. Παράλληλα, μίλησε για το προσεχές δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ».

«Επειδή ήταν το χειρότερο παιχνίδι. Εξαρτάται το πως μετράς τα κακά παιχνίδια. Καμιά φορά χάνεις και δεν πειράζει να χάσεις. Το πρόβλημα είναι το πως παίζεις. Με τον Αστέρα παίξαμε κακά από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερό μας. Σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν κακοί στα πάντα, στην άμυνα, την επίθεση, στις στατικές φάσεις. Ο Αστέρας δεν προσπαθεί να κάνει πολλά στην επίθεση, προσπαθεί πολύ με σέντρες. Είχαν μέχρι πρότινος τον Μπαράλες και είχαν συνηθίσει αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Ξέραμε πως να αμυνθούμε απέναντί τους, παίξαμε με τρεις αμυντικούς και τίποτα δεν δούλεψε.

Ήδη στα πρώτα λεπτά είχαμε δεχθεί φάσεις. Απειληθήκαμε πολύ από τις σέντρες τους, δεχθήκαμε γκολ. Όλα ήταν κακά από την πλευρά μας για εκείνο το παιχνίδι. Πρέπει πραγματικά να αντιδράσουμε και να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα αλλά πρέπει να έχουμε σταθερότητα. Πρέπει να είμαστε καλοί για 90 λεπτά. Αυτό δεν μπορεί να είναι μία φορά τον μήνα, πρέπει να είμαστε συνέχεια. Όταν είμαστε καλοί σας το λέω, όταν δεν είμαστε όμως εμείς φταίμε. Δεν είναι παράλογο να χάνουμε, δεν είμαστε η ομάδα που μπορεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Όμως πρέπει να παλεύουμε, να πιστεύουμε, να παίζουμε για τη φανέλα, ο ένας για τον άλλον. Εάν χάσεις τότε, τότε είναι κάτι άλλο.

Πηγαίνουμε βήμα βήμα, πρέπει να σηκωθούμε πολλές φορές. Ίσως δεν πιέσαμε αρκετά τους παίκτες. Ίσως επαναπαυτήκαμε στη νίκη με τον Άρη. Ίσως πρέπει να κάνουμε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Πιστεύω πραγματικά ότι θα βγάλουμε αντίδραση και ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Δεν μιλάω για το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε καλά. Όταν παίζεις καλά μπορείς να περιμένεις να κερδίσεις, όταν παίζεις κακά, μπορείς να ελπίζεις μόνο όταν ο αντίπαλος παίζει χειρότερα. Έχουμε την ποιότητα. Πραγματικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχω δει όλα τα παιχνίδια του φέτος. Δεν μιλάμε μόνο για δέκα καλούς παίκτες, μιλάμε για rotation και όλοι μπορούν να παίξουν καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο πάγκο από εμάς. Πρέπει να κοιτάζουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι».

Για τις σκέψεις του να κάνει αλλαγές μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Πάντα σκέφτεσαι για τις αλλαγές. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα έκανα αλλαγές και αν είχα 10, θα τις έκανα, τόσο κακά παίζαμε. Και οι παίκτες το ξέρουν, μπορούν να περιμένουν αλλαγές, έχουμε την δυνατότητα να αντιδράσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Βασικός ο Χριστογεώργος αν φύγει ο Μανδάς»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.