​Νταμπράουσκας: «Θέλουμε ένα καλό σχεδιασμό και μία καλή ομάδα»

22:46 | 06/05/2023

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε για το ματς με τον Ιωνικό, αλλά και αυτά που θέλει τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 2-2 με τους Νικαιώτες στο «Γεντί Κουλέ»:

«Οι παίκτες αντέδρασαν και προσπάθησαν πολύ. Με 10 παίκτες καταφέραμε και ισοφαρίσαμε. Ωστόσο είχαμε προετοιμαστεί για τη νίκη και πρέπει να αναλύσουμε γιατί δεν το κάναμε. Ο σκοπός ήταν να κερδίσουμε. Πρέπει να αναλύσουμε τι έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με ενέργεια, είχαμε ευκαιρίες, δεχθήκαμε το γκολ, αντιδράσαμε σωστά και ισοφαρίσαμε και στο ημίχρονο είπαμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε.

Το να παίζεις σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο είναι σίγουρα πρόκληση. Και με τον Παναθηναϊκό παίξαμε για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες, αλλά ήταν διαφορετικό παιχνίδι γιατί τότε ήμασταν κλεισμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Σήμερα ήταν διαφορετικό ματς, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω.

Θέλουμε να χτίσουμε μία νοοτροπία νικητή, είναι σημαντικό που ισοφαρίσαμε 2-2 με 10 παίκτες. Πήραμε ρίσκο με τις αλλαγές, ίσως άλλη μέρα να μας έβγαινε και να κερδίζαμε 3-2. Ωστόσο και ο Ιωνικός τα τελευταία λεπτά είχε ευκαιρίες να κάνει κάτι. Μαθαίνουμε από αυτά τα παιχνίδια. Το αποψινό δράμα αντιπροσωπεύει όλη την πορεία του ΟΦΗ εφέτος, με χαρές και απογοητεύσεις. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια, παίζουν για την φανέλα, παίζουν για την ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα στα εντός και να σκοράρουμε περισσότερο και αναλαμβάνω την ευθύνη που αυτό δεν έγινε. Τώρα πάμε για τη νίκη στο τελευταίο ματς, να πάμε διακοπές, να ξεκουραστούμε και να ξεχάσουμε το ποδόσφαιρο και να επιστρέψουμε αρχίζοντας από την αρχή. Να δουλέψουμε σκληρά, να χτίσουμε μία καλή ομάδα και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε μόνο νίκες και ισοπαλίες εντός έδρας».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ για τον ΟΦΗ που κάνει πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα στις 21:00: «Είναι φανταστικό που έγινε αυτό το ντοκιμαντέρ. Ηταν συναισθηματικό και καταλαβαίνουμε όλοι την ιστορία αυτού του σπουδαίου συλλόγου. Είναι τεράστια η ευθύνη να κάνουμε βήματα μπροστά. Αυτό θέλουμε να δούμε του χρόνου, τον ΟΦΗ να κάνει περισσότερες νίκες, να σκοράρει περισσότερο. Θέλουμε να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό, να φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Αν κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά θα είμαι χαρούμενος».

Nωρίτερα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας στην Cosmote, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο συναίσθηματα. Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ενέργεια και καλή ροή. Δεχτήκαμε το γκολ από ένα λάθος ισοφαρίσαμε δεχτήκαμε την κόκκινη αλλά ισοφαρίσαμε. Είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε αλλά είμαι στενοχωρημένος που δεν κερδίσαμε το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.