Ντε Γκουζμάν: Να γίνει ο ηγέτης του ΟΦΗ

08:00 | 19/06/2021

Η επιλογή του ΟΦΗ να ανανεώσει με τον Ολλανδό δεν είναι μόνο αγωνιστική.

Οι ομάδες έχουν ανάγκη από προσωπικότητες. Από μεγέθη που όχι μόνο θα σηκώσουν το βάρος της φανέλας, αλλά και το βάρος των ευθυνών. Τέτοιος ήταν ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν στα πλέι άουτ. Άργησε, αλλά τον είδαμε. Ηγετικές εμφανίσεις όταν επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα και δείγμα του σπουδαίου ταλέντου του. Ο καλός ντε Γκουζμάν ξεχωρίζει από μίλια μακριά με τους υπόλοιπους. Ο καλός ντε Γκουζμάν είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον καλό ντε Γκουζμάν ανανέωσε ο ΟΦΗ μέχρι το 2023. Έκανε το αυτονόητο. Έκλεισε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ρόστερ, από εκείνους που έχει ανάγκη η κρητική ομάδα για να χτίσει ποδοσφαιρική ωριμότητα και χαρακτήρα. Από τους παίκτες που έχει ανάγκη ο Νιόπλιας και κάθε προπονητής για να πάρει στις πλάτες του τον ρου ενός αγώνα. Να γίνει ο game changer, γιατί είναι τέτοιος ο Ολλανδός.

Η επιλογή του ΟΦΗ να ανανεώσει με τον Ολλανδό δεν είναι μόνο αγωνιστική. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το δεδομένο. Είναι, επίσης, μία κίνηση... αποδυτηρίων. Προσωπικότητες σαν τον ντε Γκουζμάν με τις παραστάσεις που έχει είναι η καλύτερη «μεταγραφή» για οποιαδήποτε ομάδα. Είναι το «πρέπει» για να φτάσεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να αποκτήσεις γενικότερα σαν ομάδα το «know how» του πρωταγωνιστή.

Ο ΟΦΗ πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής. Με σταθερότητα να φτάσει και να ξεπεράσει το ταβάνι του. Ο ΟΦΗ πρέπει να αφήσει πίσω την περσινή σεζόν και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Και ο Ολλανδός είναι μία μονάδα που μπορεί να του δώσει την απαιτούμενη ώθηση.

Το έχουμε ξαναγράψει και το τονίζουμε ξανά. Ο ΟΦΗ έχει δείξει ότι κρατάει αυτούς που θέλει. Σακόρ και Ναμπί ήταν τα πρώτα παραδείγματα, ο ντε Γκουζμάν είναι το πιο χαρακτηριστικό. Κρατάει τους παίκτες που θα υπηρετήσουν το πλάνο και το γενικότερο πρότζεκτ. Κρατάει τους παίκτες που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Η πρώτη ηχηρή «μεταγραφή», έστω εσωτερική, είναι γεγονός. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν οι επόμενες. Με τα σωστά ποδοσφαιρικά κριτήρια για να ανέβει ο πήχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Ο Τζόναθαν... έγινε Κρητικός!

Τρομερός ντε Γκουζμάν: «Εκουζουλάθηκα στην Κρήτη»!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.