Εδώ είναι Ελλάδα

SMS
17:33 | 15/02/2019

Ο αήττητος Γιούχτας, η πρωταθληματική πορεία, το άξοδο φινάλε και τα παράδοξα του (ελληνικού) ποδοσφαίρου.

Δεν είναι συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο να απολύονται προπονητές την ώρα που «τρέχει» αήττητο σερί και η ομάδα κάνει πρωταθληματική πορεία. Εντάξει, αν μιλάμε για την Ελλάδα όλα γίνονται.

Δείτε το παράδειγμα του Γιούχτα. Ξεκίνησε τη χρονιά με πρωταρχικό στόχο τη σωτηρία και μετά ό,τι βγει. Αυτό το «ό,τι βγει» έφερε τις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένη τη δεύτερη μετά από ένα τρομερό σερί. Στις 27 Οκτωβρίου ήταν η τελευταία ήττα της ομάδα των Αρχανών στο πρωτάθλημα, 1-0 από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό. Από τότε η ομάδα του Μηνά Πίτσου το πήγε σερί, δίχως ήττες και μάλιστα με μεγάλες νίκες και έγινε εκ των φαβορί για άνοδο.

Ολα καλά κι όλα ωραία. Κι όμως, φτάσαμε στο σήμερα να μιλάμε για αλλαγή προπονητή. Σε μία ομάδα που είχε την καλύτερη φόρμα τούτη τη στιγμή από όλες τις ομάδες του 5ου ομίλου. Παρ'όλα αυτά, ο Μηνάς Πίτσος αποτελεί παρελθόν και στον Γιούχτα ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του (ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Μανώλης Παπαματθαιάκης).

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Και σίγουρα εδώ είναι που ταιριάζει καλύτερα ο χαρακτηρισμός «ηλεκτρικός» για τον πάγκο των προπονητών.

ΥΓ: Ακόμα κι αν υπάρχει άλλος λόγος που έφερε το τέλος με τον Πίτσο και δεν είναι ο αποκλεισμός από το κύπελλο ΕΠΣΗ, πάλι δεν είναι αρκετός για να αλλάζεις τον προπονητή που έχει φέρει μία ομάδα να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη Football League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε την δήλωση του Μηνά Πίτσου

Και επίσημα παρελθόν ο Πίτσος

Τι οδήγησε στο «διαζύγιο» Γιούχτα-Πίτσου

Ετοιμος να πει το «ναι» στον Γιούχτα ο Παπαματθαιάκης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.