Ο ΟΦΗ που πήρε αυτοπεποίθηση στη Φλωρεντία, ο Μανδάς και η ενίσχυση

Απόψεις

Η ετοιμότητα του ΟΦΗ στο φιλικό με την Φιορεντίνα, η περίπτωση Μανδά και ο κρίσιμος Αύγουστους σε τρία μέτωπα

Ο ΟΦΗ φόρεσε το Ευρωπαϊκό του ''κοστούμι'' μετά από καιρό, έστω και σε φιλικό αγώνα και αυτό στην οικονομία της εξέλιξης του συλλόγου, είναι μια σημαντική πινελιά. Σε κάθε περίπτωση, τα γύρω-γύρω ενός τέτοιου αγώνα μόνο θετικά μπορούν να δώσουν, στην υστεροφημία του κλάμπ. Η κρητική ομάδα αντιμετώπισε το παιχνίδι με την Φιορεντίνα σαν επίσημο παιχνίδι, πήρε αυτοπεποίθηση, με τον προπονητή της να δοκιμάζει συστήματα και συνολικά 21 ποδοσφαιριστές.

Έχω την αίσθηση ότι ήδη στο μυαλό του Βάλντας Νταμπράουσκας, το φιλικό με την Φιορεντίνα αποτελεί... παρελθόν και το μυαλό του είναι στην πρεμιέρα με τον Άρη.

Ο Λιθουανός κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται ο ΟΦΗ για να βελτιωθεί, γνωρίζει τα προτερήματα αυτής της ομάδας ενώ έχω την αίσθηση ότι μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου θα προσθέσει ακόμα έναν παίκτη στο ρόστερ, έπειτα από την τριπλή αποχώρηση (Ντιουσέ, Ντουρμισάι και Γκρόνινγκ). Eκτιμώ ότι ένα 6αρι και ένας μπακ-απ φορ είναι απαραίτητοι σε αυτό το ρόστερ.

Στα αγωνιστικά, ο ΟΦΗ αγωνίστηκε με το 3-6-1 στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Ντίκο στην κορυφή αλλά και στα πλάγια στο β' μέρος, όταν πέρασε κεντρικά ο Τοράλ. Όταν μπήκαν στο ματς οι Φελίπε - Μοσκέρα και Ριέρα ο ΟΦΗ έγινε περισσότερο επιθετικός (4-3-1-2).

Δεδομένα, στον απόηχο του φιλικού στη Φλωρεντία μπορεί κάποιος να κρατήσει την εξαιρετική κατάσταση των Φελίπε - Μανδά και Μπάκιτς, τα καλά χτυπήματα του Τοράρινσον, την φρεσκάδα που έδωσαν οι Αμπάντα - Μοσκέρα, το γεγονός ότι η τριάδα στην άμυνα χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής, όπως και ο Φελίπε Γκαγέγος. Ο Μεγιάδο με τα γνωστά του τρεξίματα και τα συχνά άσκοπα μαρκαρίσματα που στοιχίζουν κάρτες και ο συνεπής Λάρσον.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται σε τρία συγκοινωνούντα ''μέτωπα''. Την ετοιμότητα στο πρώτο επίσημο ματς (με Άρη την Κυριακή), ποια θα είναι η εξέλιξη με την πιθανότητα (μεγάλη) πώλησης του Μανδά και για το αν και πόσες θα είναι οι προσθήκες που θα γίνουν μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Κάποιες απαντήσεις θα δωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά τον 15Αυγουστου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιορεντίνα-ΟΦΗ: Μανδάς για μεγάλα πράγματα!

Φιορεντίνα - ΟΦΗ 1-1: Αλώβητος στη Φλωρεντία

Φιορεντίνα - ΟΦΗ: Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η περηφάνια του Μπούση και το μήνυμα ενόψει πρεμιέρας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.