Ο Απόλλων είναι καλύτερος από ό,τι νομίζουμε

Απόψεις

Ο Απόλλων Λεμεσού, η Ευρωπαϊκή του εμπειρία και η συνέπεια του στο Κυπριακό πρωτάθλημα - ανάλυση από τον Γιάννη Χαμαλάκη

Το πρωί έγινε η πρώτη αναφορά στους πιθανούς αντιπάλουςτης κρητικής ομάδας και το προφίλ τους. Στο άρθρο υπήρχε η αναφορά και στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ σε νοκ άουτ αγώνα στο ''Γεντι Κουλέ'' στις 17 Σεπτεμβρίου.

Είναι μια κλήρωση που σε πρώτη φάση μπορεί να χαρακτηριστεί ''βατή'', καθώς αφενός το παιχνίδι θα γίνει εντός Κρήτης και στην έδρα του ΟΦΗ, αφετέρου γιατί ο Όμιλος απέφυγε την Ισπανική Γρανάδα και την έμπειρη Στεάουα. Από την άλλη όμως, ο Απόλλων Λεμεσού δεν είναι μια ομάδα της... σειράς. Τουναντίον.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Από το 2013 και έπειτα, ο Απόλλωνας συμμετέχει κάθε χρόνο στο Europa League. Η Κυπριακή ομάδα σε αυτά τα 7 χρόνια, έχει γευτεί σπουδαίες επιτυχίες όπως η πρόκριση επί της Βασιλείας, οι νίκες επί της Αούστρια Βιέννης, οι προκρίσεις επί της Γαλλικής Νις καθώς και της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Η ομάδα του Σωφρονή Αυγουστή είναι από τις πλέον σταθερές και πιο επιτυχημένες ομάδες της Κύπρου, στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Τέσσερις φορές κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa League, όμως τα εμπόδια ήταν αρκετά υψηλά και αντικειμενικά αρκετά δύσκολα για τους ''μπλε''. Σε αυτές τις φορές μέτρησε δύο 3ετες θέσεις και δυο 4ες. Απλώς να θυμίσω ότι έπαιξε απέναντι σε Λυών, Αταλάντα, Μαρσέιγ, Λάτσιο, Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, κ.α

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το 2005 ήταν το τελευταία πρωτάθλημα του Απόλλωνα, έκτοτε μετράει θέσεις από την 2-4 θέση - κυρίως - ενώ τα τελευταία δύο χρόνια πλησίασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα όμως ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε τα σκήπτρα του. Ξεκάθαρα, η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Την περσινή σεζόν ο Απόλλων τερμάτισε 4ος στην βαθμολογία, πίσω από Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, με το πρωτάθλημα ωστόσο να λήγει πρόωρα λόγω κορονοϊού, όπως και το Κύπελλο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Μέχρι τώρα Κυπριακή ομάδα έχει παίξει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια. Δύο για πρωτάθλημα και ένα για το Europa League, όπου απέκλεισε την Σαμπούρταλο Τιφλίδας με 5-1 στην έδρα του. Στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής μια νίκη και μια ισοπαλία. Θα παίξει ακόμα ένα με την Πάφο (3η αγωνιστική) μέχρι το ματς στο ''Γεντί Κουλέ'', σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που πιθανότατα δεν θα έχει κανένα επίσημο ματς στα ''πόδια'' του.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που συνδέουν τις δύο ομάδες, οι νεοαποκτηθείς Αντριάν Σαρδινέρο και Βαχίντ Σελίμοβιτς, καθώς και ο Περικλής Παπαπαναγής, πρώην βοηθός στον Απόλλων και από πέρυσι άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Σίμου. Αμφότεροι είχαν ρόλο στην περσινή ομάδα, όπως επίσης και ο Φώτης Παπουλής ο οποίο αποχώρησε για την Ομόνοια.

Μεταγραφικά δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα η ομάδα του Αυγουστή. Έχει αποκτήσει τους Λάρσον και Ντιγκινί οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι από τον Άρη, ενώ απέκτησαν τον 32χρονο Νταμπό από την Νέφτσι Μπακού, ο οποίος στα πρώτα επίσημα παιχνίδια δείχνει να δίνει λύσεις. Από πέρυσι θυμίζω ότι υπάρχει ο Γιαννιώτας στο σχεδόν μόνιμο 4-3-3 και ο εξτρέμ από το Κουρακάο Μπέντσοπ.

Στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι έπαιξε με Ματέι και Γιαννιώτα στις πλευρές, τον Νταμπό στην κορυφή και τον Ντιγκινί πίσω του, στη θέση ''6'' ο Αργεντίνος Σακέτι μαζί με τον Ντένιτς. Ο Σακέτι αποτελεί ένας από τα βασικά γρανάζια της ομάδας, ανασταλτικός χαφ με άπειρα τρεξίματα, βασικός τα τελευταία χρόνια αλλά έφτασε και αυτός τα 34...Στην άμυνα υπάρχει ο πρώην παίκτης του Άρη, αριστεροπόδαρος Ρομπέρτζ, μαζί με τον έμπειρο χαφ Γιούστε, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει στα στόπερ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ελβετός Μολ, στα μπακ ο Κύπριος Πίτας μαζί με τον Σαλάι. Αυτή, είναι η 11αδα του νέου Απόλλωνα, μέχρι την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές. Στο ρόστερ επίσης υπάρχει και ο Εμιλιάνο Ν' Σουέ, έμπειρος εξτρέμ - μπακ, με συμμετοχές σε καλά πρωταθλήματα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Ο Απόλλωνας έχει ένα σύνολο ενθουσιασμού με τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια, με ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά με αμυντικές αδυναμίες, χωρίς αρκετούς Κύπριους στην εξίσωση ενώ αξιοσημείωτη είναι και η δύναμη που παίρνει από την έδρα της. Μια έμπειρη ομάδα που δεν μπορεί να την υποτιμήσεις, ένα σύνολο που κάνει καλά τα ''βασικά'' του ποδοσφαίρου'', διατηρεί μια ομοιογένεια ενώ στην Ευρώπη έχει χτίσει μια καλή παράδοση προκρίσεων τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σε προκριματικού γύρους. Αλλαγμένη θα παρουσιαστεί επιθετικά η ομάδα, είναι ακόμα νωρίς για εκτιμήσεις όσον αφορά το ματς της 17ης Σεπτεμβρίου, έχω την αίσθηση, ότι καλό είναι και οι φίλοι της ομάδας να μπουν στον κλίμα ότι ο Απόλλωνας είναι μια καλή ομάδα. Σίγουρα, καλύτερη από ότι νομίζουν οι περισσότεροι... Τουλάχιστον, με τα μέχρι πέρυσι - δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κυπριακός Τύπος για την κλήρωση του ΟΦΗ

Europa League: Με τον Απόλλωνα Λεμεσού εντός ο ΟΦΗ

Στους ισχυρούς ο ΟΦΗ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μήνυμα του ΟΦΗ στον Απόλλωνα Λεμεσού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.