Ο άτυχος Αλεξούδης επιστρέφει γι' αυτό που άφησε...

SMS
19:00 | 08/07/2019

Ο Ευγένιος Γκέραρντ τον ανακάλυψε το 1990 όταν ο Φλωρινιώτης ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν πιτσιρικάς με την φανέλα του Πανελευσινιακού. Τον κατέβασε στο Ηράκλειο και για 4 χρόνια φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ ζώντας την μεγάλη ομάδα του Ολλανδού.

Το 1994 τον πήρε ο Παναθηναϊκός για να πλαισιώσει τον Κριστόφ Βαζέχα στην επίθεση. Αποτελούσε μέλος της μεγάλης ομάδας στα μέσα του '90, πανηγυρίζοντας 2 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, έζησε τη μεγάλη στιγμή της πρόκρισης του τριφυλλιού στους 4 του Champions League, αλλά δύο απανωτοί τραυματισμοί χιαστών δεν τον άφησαν να κάνει την αναμενόμενη καριέρα.

Ο Εθνικός Αστέρας το 2000 και ο ΟΦΗ ένα χρόνο μετά ήταν τα τελευταία «βήματα» της ποδοσφαιρικής του καριέρας, βάζοντας πρόωρο τέλος.

Τον περασμένο Οκτώβριο ταξίδεψε από την Κω που ζούσε τα τελευταία χρόνια και ασχολούνταν προπονητικά, στο Ηράκλειο και βρέθηκε στην παρουσίαση του Μιχάλη Μπούση. Κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης επιστροφής. Ο Γιάννης Σαμαράς γνώριζε την αξία και τις δυνατότητές του και ο ίδιος μόλις δέχθηκε την πρόταση είπε αμέσως το «ναι».

Το χρωστούσε στον εαυτό του και στον αείμνηστο Γκέραρντ. Μα περισσότερο το χρωστά στη μοίρα. Μία δεύτερη καριέρα στον ΟΦΗ δίχως ατυχίες. Μία δεύτερη καριέρα για να «κλείσει» τα χρωστούμενα της πρώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι επιστροφές των παλιών και ο Κωφίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.