«Ο Αυστραλός ιδιοκτήτης της Ξάνθης, την θέλει «φυτώριο» των Socceroos»

11:50 | 17/10/2020

«Ο Αυστραλός ιδιοκτήτης της Ξάνθης θέλει να γίνει η ομάδα «φυτώριο» των Socceroos».

Ο τίτλος δημοσιεύματος της καθημερινής εφημερίδας του Σίδνει, Sydney Morning Herald, αναφορόμενη στους στόχους του Ελληνοαυστραλού νέου ιδιοκτήτη της ακριτικής ομάδας, Μπιλ Πάπας

«Ο επιχειρηματίας του Σίδνεϊ με την εξαγορά της Ξάνθης θέλει ο ελληνικός σύλλογος υπό την ηγεσία του Τόνι Πόποβιτς να γίνει γραμμή παραγωγής για παίκτες της Αυστραλίας που φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θέλει να πλημμυρίσει τις τάξεις του συλλόγου με προπονητές και παίκτες της A-League. Η υπόθεση είναι απλή: Ο Πάπας πιστεύει ότι οι Αυστραλοί υποτιμούνται από ξένους συλλόγους και συχνά κρίνονται από το διαβατήριό τους παρά από την πραγματική τους ικανότητα», σημειώνει η εφημερίδα.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ υποτιμημένοι σχετικά με τους προπονητές μας ... υποτιμούμε τους εαυτούς μας, υποτιμούμε τους δικούς μας παίκτες», δήλωσε ο Παπάς, του οποίου οι δύο εταιρείες - η διαχειριζόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Forum Group και η περιβαλλοντική συμβουλευτική Iugis, έχουν χορηγίες και δεσμούς με Λίβερπουλ και Σάλκε.

«Έχουμε μια μεγάλη ομάδα ταλέντων εδώ στην Αυστραλία που είναι χαμένη και δεν ξέρει πού να πάει. Θέλουμε να το αποδείξουμε πολύ γρήγορα μέσω της απόκτησης μερικών παικτών από την A-League και της προόδου μερικών νέων στο εξωτερικό, και σίγουρα τώρα έχουμε τα μέσα και το όχημα στην Ξάνθη για να το καταδείξουμε αυτό», πρόσθεσε.

«Ο Πάπας βλέπει την Ξάνθη ως έναν πεσμένο γίγαντα, ώριμο για να σηκωθεί. Σκοπεύει να δημιουργήσει έναν επίσημο σύνδεσμο μεταξύ της Ξάνθης και της

Sydney Olympic», συμπληρώνει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.