Ο Βούρος έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Οι ατάκες του αρχηγού του ΟΦΗ, οδηγός για τη συνέχεια.

Πολλά μπορείς να γράψεις για τη συνέντευξη του Πραξιτέλη Βούρου στο Capitano.gr. Αρχηγικός, δεν μάσησε τα λόγια του, ανέλαβε την ευθύνη για την εφετινή χρονιά, βγήκε μπροστά. Όπως πρέπει να κάνει ένας αρχηγός.

Σε μία ώρα συνέντευξη πολλά ειπώθηκαν, κάποια εξ αυτών ιδιαίτερα σημαντικά. Όπως η συζήτηση για τους στόχους του ΟΦΗ και την είσοδο στην εξάδα. Ο Βούρος είπε το αυτονόητο και επί τη ουσίας «έγραψε» το «εγχειρίδιο» για το πώς ο ΟΦΗ μπορεί να στοχεύει -και να το πετυχαίνει- στην εξάδα.

«Αν θέλουμε να δείξουμε πως του χρόνου μπορούμε να μπούμε στην 6άδα τότε πρέπει να τερματίσουμε έβδομοι. Ο κόσμος περιμένει τα ντέρμπι, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αν κερδίσουμε όλες τις ομάδες που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω θα μπούμε στα πλέι οφ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 28χρονος αμυντικός και πρόσθεσε: «Ο Βόλος, για παράδειγμα, έχασε από όλες τις μεγάλες ομάδες και με μεγάλο σκορ και κέρδισε τις ομάδες από την 6η θέση και κάτω».

Δια στόματος Βούρου ειπώθηκε κάτι που έχει ποδοσφαιρική λογική. Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΦΗ για τα επόμενα χρόνια ώστε να καταφέρει να βρίσκεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Εκτός του να ισχυροποιήσει την έδρα του, που είναι το προφανές, πρέπει να κερδίζει τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την εξάδα. Ατρόμητους, Παναιτωλικούς, Αστέρες κ.ο.κ. Τα ντέρμπι με τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες είναι τα παιχνίδια που τραβάνε τον κόσμο και έχουν και το μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά για να πετύχει ο Όμιλος τη σταθερότητα στη βαθμολογία ώστε να μπορεί να διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία του στα πλέι οφ, σημασία έχουν τα αποτελέσματα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο ΟΦΗ έχει αντιπάλους αυτές ακριβώς τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Και το παράδειγμα του Βόλου είναι χαρακτηριστικό: τι έκανε ο Βόλος εφέτος με τους «μεγάλους»; Ένα «χ» με τον Ολυμπιακό και μία νίκη με την ΑΕΚ. Σε όλα τα άλλα ματς, ήττες. Τι έκανε, όμως, για να καταφέρει να μπει στην εξάδα; Νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο.

Ορίστε, λοιπόν, η πεπατημένη, το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΦΗ και εύλογα διατυπώθηκε από τον Πραξιτέλη Βούρο. Αυτονόητος ο δρόμος, πλέον απομένουν τα λόγια να γίνουν πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εξομολόγηση του αρχηγού: Ο Πραξιτέλης Βούρος στο Capitano.gr

To παράπονο του Βούρου για την Εθνική και το παράδειγμα του Μανδά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.