Ο Δέλλας έδωσε κίνητρο για τα πλέι άουτ

Απόψεις

Η ατάκα του προπονητή του ΟΦΗ για την αξιολόγηση ενόψει του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τον ΟΦΗ, όπως κάθε χρονιά. Λόγω μεταγραφών, αλλά και λόγω συμβολαίων, αφού δεν λίγα είναι αυτά που λήγουν και η εξέλιξή του θα κρίνει το πώς θα χτιστεί η ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ο Δέλλας ανέλαβε τον ΟΦΗ μεσούσης της περιόδου και θα είναι ο προπονητής και την επόμενη χρονιά. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι θα είναι αυτός που θα ανοικοδομήσει το ρόστερ και θα κάνει τις επιλογές για την ομάδα που έχει στο μυαλό του. Η ατάκα του την Τρίτη, στην ανοιχτή προπόνηση, στους δημοσιογράφους ήταν ξεκάθαρη: τα πλέι άουτ θα αποτελέσουν ευκαιρία για αξιολόγηση. Επτά αγώνες, επτά ευκαιρίες να δει, να κρίνει, να καταλήξει. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, επτά αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική του απόφαση αφού έτσι κι αλλιώς έχει εικόνα για το ρόστερ στα έως τώρα παιχνίδια που είναι στον πάγκο του ΟΦΗ.

Λέμε κάθε χρόνο για τα... ξενέρωτα πλέι άουτ και το κίνητρο. Ορίστε το κίνητρο, το έδωσε απλόχερα ο Μακεδόνας προπονητής. Καμία αδιαφορία, κάτι βέβαια που δεν πρέπει να τεθεί ως συζήτηση μιας και ο ΟΦΗ δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία, αλλά ακόμα και στη θέση που βρίσκεται, που του δίνει την άνεση να είναι πιο χαλαρός σε σχέση με άλλες ομάδες που παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, δεν πρέπει να τεθεί θέμα αδιαφορίας. Άπαντες θα περάσουν από το «σκανάρισμα» του Δέλλα και ανάλογα με τα «θέλω» του κι αυτά που θα έχει κρατήσει στο μπλοκάκι του θα φτιάξει τον ΟΦΗ της νέας σεζόν.

Ισως αυτό να δημιουργήσει πίεση στους παίκτες, που θα ξέρουν ότι θα παίζουν και θα κρίνονται, αλλά έτσι κι αλλιώς στον ΟΦΗ παίζουν, αν δεν ξέρουν τότε ας μάθουν να παίζουν υπό πίεση. Δεν τη λες κι εύκολη την τρέχουσα σεζόν, από πίεση... χόρτασαν στη μεγαλύτερη διάρκειά της.

Από την άλλη, αυτό μπορεί να τους δώσει το απαιτούμενο «μπουστάρισμα» και να δούμε άλλα πράγματα από παίκτες που κατά γενική ομολογία δεν έκαναν την καλύτερή τους χρονιά. Ισως έτσι να... σώσουν την παρτίδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δέλλας άρχισε από τώρα τη δουλειά για το καλοκαίρι. Με συμβόλαια βασικών ποδοσφαιριστών να ολοκληρώνονται, αλλά και με δεδομένο ότι θα τεθούν ως στόχοι τα πλέι οφ και μία πορεία στο κύπελλο όσο πιο ψηλά γίνεται, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύνολο παικτών βάσει των αναγκών του προπονητή και βάσει των «θέλω» που θα γεννήσει η νέα σεζόν. Με λίγα λόγια, να μπει ένα τέλος στη μετριότητα, ακόμα και στην αγωνιστική «λιγοψυχία».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.