Ο Δερμιτζάκης οραματίζεται ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο

21:10 | 18/11/2020

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δικαίως απορεί

Ο τεχνικός της Βέροιας μίλησε στην εφημερίδα “Κερκίδα” σχετικά με την ομάδα του, αλλά και για τις δυσκολίες που έχουν προκληθεί από την πανδημία και τα απαραίτητα για την καταπολέμησή της μέτρα.

«Με βάση ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και αυτό αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και το ότι έχουμε για δεύτερη φορά lockdown στην χώρα μας, οπότε γινόμαστε πιο σοφοί, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις και δυσκολίες όσο γίνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σεβόμενος την απόφαση που πήραν τα αρμόδια όργανα με τους περιορισμούς και το lockdown και με απώτερο σκοπό την δική μας υγεία και των συνανθρώπων μας, αλλά και την προστασία της ομάδας, με βάση ότι είχαμε ολοκληρώσει το στάδιο προετοιμασίας και ήμασταν έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτόκολλο προπόνησης στο οποίο θα έχουμε λιγότερες απώλειες με την επανέναρξη των προπονήσεων και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, όποτε αυτές οριστούν.

Η ομάδα ακολουθεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα έξι προπονήσεων, από τις οποίες οι τέσσερις είναι αερόβιας μορφής και με την δυνατότητα της τεχνολογίας, προσπαθούμε όχι τόσο να ελέγχουμε, αλλά να προστατεύουμε τους παίκτες.

Οι υπόλοιπες δύο προπονητικές μονάδες γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου όλοι μπαίνουμε σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκτελούμε από το σπίτι μας, με στόχο την δύναμη, ενώ παράλληλα είμαστε σε επαφή και συζητάμε μεταξύ μας προβλήματα και ανησυχίες που υπάρχουν.

Είμαστε ένα τιμ οργανωμένο και μεγάλο σε αριθμό, για να μπορούμε να παρακολουθούμε τους ποδοσφαιριστές, ώστε όταν θα λήξει το lockdown να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε σε επαφή με τη μπάλα, το σημαντικότερο κομμάτι – αντικείμενο των παικτών. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας, το οποίο παρακολουθεί καθημερινά την υγεία των παικτών, με βάση την πανδημία που έχουμε.»

Πόσο σας προβληματίζει η αδράνεια που υπάρχει στην Football League σε σύγκριση με την Superleague 2 όπου υπάρχει μια κινητοποίηση για την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Αυτό που με ανησυχούσε το καλοκαίρι, σίγουρα ήταν η μη έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων πλην της SL1. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τον κορωνοϊό αλλά και με την δυσλειτουργία που είχαν και έχουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου μας.»

Ποια η εκτίμησή σας για το φετινό πρωτάθλημα της FL. Πότε επιτέλους πιστεύετε ότι θα ξεκινήσει και με ποια δεδομένα;

«Εγώ κατ’ αρχάς, ως επαγγελματίας στον χώρο επί 34 χρόνια, είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, οραματίζομαι ένα ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι αυτή τη στιγμή και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που ζουν από αυτό.

Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούν νομούς και πόλεις και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με μεγάλο ενδιαφέρον, ένα πρωτάθλημα το οποίο εύχομαι να μπορεί ο κόσμος να το παρακολουθήσει, όπως έγινε και πέρσι.

Πιστεύω να περιοριστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι στην χώρα μας και το πρωτάθλημα της FL, όπως και τα άλλα, να ξεκινήσει στην αρχή της νέας χρονιάς.»

«Σέβομαι τις αποφάσεις των αρμόδιων γιατρών και ξέρω ότι αυτές παίρνονται με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων. Όμως επειδή μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες είναι άκρως επαγγελματικές, τους καλώ -αν έχω αυτό το δικαίωμα- να ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα, γιατί όσοι εμπλέκονται με ομάδες των κατηγοριών της SL2 και FL είναι εδώ και 9 μήνες σε απραξία και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα;»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.