O διαφορετικός ΟΦΗ με Φελίπε και το restart

Απόψεις

Ο Βραζιλιάνος φορ αναμένεται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ο ΟΦΗ θέλει να εμφανιστεί αλλαγμένος.

Πίσω στη δράση. Μετά τη διακοπή λόγω Εθνικής και των όσων προηγήθηκαν με τις συναντήσεις των δήθεν «μεγάλων» για το καλό (τους, που λέει και ο Μηλιώκας), το πρωτάθλημα επαναρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οκ, τα πλέι άουτ δεν έχουν την... αίγλη (γελάστε ελεύθερα) των πλέι οφ, αλλά έχουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και έχουν τον ΟΦΗ να αναζητά την πρώτη του νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω τα δύο ματς με τον Λεβαδειακό που πλήγωσαν και έφεραν γκρίνια.

Περί κινήτρου έχουν αναφερθεί τα πάντα. Τα είπε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας, τα είπε και ο Πραξιτέλης Βούρος στην προ μίας εβδομάδας συνέντευξή του στο Capitano.gr. Kίνητρο για τον κόσμο, όμως, υπάρχει; Προφανώς όχι. Άχαρη διαδικασία, απογοητευτικός ο ΟΦΗ στα δύο τελευταία του παιχνίδια, εύλογο το γενικότερο αίσθημα «αδειάσματος», σα να τελείωσε το πρωτάθλημα.

Σαν από μηχανής Θεός, βέβαια, έρχεται ο Λουίς Φελίπε. Η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ τον Γενάρη που αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο με χαρά και προσμονή. Ο τραυματισμός του, όμως, τον άφησε πίσω και τώρα ο Βραζιλιάνος φορ επιστρέφει να δώσει μία άλλη πνοή.

Δεν είναι προσωποκεντρικό το θέμα, είναι τα περί κινήτρου που λέγαμε για τους φιλάθλους. Ο Φελίπε είναι αυτό το κάτι που θέλει και χρειάζεται ο ΟΦΗ στην επίθεση. Κι αν στα εκτός τα πάει, σε γενικές γραμμές, καλά, τα εντός είναι το θέμα. Η κουβέντα περί συστήματος κι αν ο ΟΦΗ πρέπει να γίνει πιο επιθετικός στο «Γεντί Κουλέ».

Μέχρι το επόμενο εντός προέχει ο ΠΑΣ. Δύσκολη αποστολή στους «Ζωσιμάδες», ουχί αδιάφορη. Ο ΟΦΗ κυνηγάει την πρωτιά σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και συνάμα θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή από τους από κάτω. Ένας εξ αυτών ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο +4 ο Όμιλος δε θέλει να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του και καλά κάνει.

Ο Φελίπε αναμένεται να είναι στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το αν θα χρησιμοποιηθεί θα αποφαστεί από τον Νταμπράουσκας, αναλόγως την ετοιμότητά του. Θεωρητικά είναι μία καλή πρόβα για τον Βραζιλιάνο φορ για το επόμενο, το εντός με τη Λαμία. Να δώσει την επιθετική τόνωση που χρειάζεται ο ΟΦΗ. Την ενίσχυση μπροστά για να μετουσιώνει σε φάσεις (και γκολ) την κατοχή και την κυκλοφορία.

Άλλος ο ΟΦΗ με Φελίπε. Άλλος πρέπει να είναι και στους «Ζωσιμάδες» το προσεχές Σάββατο. Μετά τις back to back αποτυχίες με τον Λεβαδειακό χρειάζεται μία καλή εμφάνιση και νίκη να ανεβάσει λίγο ψυχολογικά τον κόσμο. Η χρονιά μοιάζει τελειωμένη, αλλά 6 παιχνίδια είναι αυτά, δεν είναι λίγα. Άπαντες οφείλουν να περάσουν από τα λόγια την πράξη. Νίκες έως τέλους. Για να δούμε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.