Ο Εργοτέλης που όλοι θέλουν να βλέπουν…

Απόψεις

Με χαρακτηριστικό και άκρως εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Εργοτέλης, σκορπώντας χαρά και ενθουσιασμό σε όσους βρέθηκαν στο Παγκρήτιο, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα υπάρξει συνέχεια και δεν θα είναι ένα ξέσπασμα και μόνο…

Καλό ποδόσφαιρο, στο δεύτερο ημίχρονο το καλύτερο που έχει αποδώσει ως τώρα στο πρωτάθλημα και ουσία. Αυτό που λείπει στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια, η ουσία. Με τον «ψυχρό εκτελεστή» Κάιπερς και τον άκρος εντυπωσιακό Έφορντ, ο οποίος με το που μπήκε στον αγώνα άλλαξε τα δεδομένα του, ο Εργοτέλης πήρε την πολύτιμη νίκη. Πέντε γκολ έχουν ξεχάσει οι φίλοι του Εργοτέλη πότε πέτυχε τελευταία φορά η αγαπημένη τους ομάδα. Και μάλιστα σε έναν αγώνα που είχε όλους τους… οιωνούς για να «στραβώσει». 

Άστοχο πέναλτι, δοκάρι, εις βάρος ισοφάριση και κομβικό σημείο… Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν ήρθε η «γκέλα», αλλά αντ’ αυτής μια πεντάρα με καλό ποδόσφαιρο που αποζημίωσε και το παραπάνω όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου. Να λοιπόν που ακόμα και αν οι… αστάθμητοι παράγοντες είναι εις βάρος σου, μπορείς να νικήσεις, αν πράττεις τα ποδοσφαιρικά δέοντα. 

Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε βέβαια πως όλα αυτά έγιναν απέναντι σε έναν φανερά υποδεέστερο αντίπαλο. Όμως δεν υπήρχαν και άλλες φορές που και τότε ο αντίπαλος φαινόταν ή ήταν υποδεέστερος και όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε; Ο Εργοτέλης δείχνει πως κρατά στα χέρια του την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Για το οτιδήποτε παραπάνω θα φανεί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. 

Αυτό το παραπάνω πάντως κάλλιστα θα μπορεί να είναι η σταθερότητα στις ουσιαστικές, μεστές εμφανίσεις σαν αυτής της Κυριακής. Ανάλογες εμφανίσεις και νίκες, χωρίς ενδιάμεσα σκαμπανεβάσματα, θα δείξουν πως πραγματικά και όχι στα λόγια, η ομάδα εξελίσσεται από αγώνα σε αγώνα. Αυτό είναι την παρούσα στιγμή το ζητούμενο από όλους όσοι είναι κοντά στην ομάδα. Αυτός είναι ο Εργοτέλης που όλοι θέλουν να βλέπουν… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.