Ο ευέλικτος Νταμπράουσκας και οι Ακαδημίες

Απόψεις

Οι αναφορές του Νταμπράουσκας στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και τις Ακαδημίες είναι δύο σημεία που κρατάμε από την παρουσίασή του.

Μετρημένος στις δηλώσεις του, προσγειωμένος και με όρεξη για δουλειά. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΟΦΗ και έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Είπε πολλά, αλλά επί της ουσίας απέφυγε τα μεγάλα λόγια. Ρεαλιστής, ένας κανονικός προπονητής που το μόνο που χρειάζεται είναι να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη νέα του ομάδα για να προσαρμοστούν στα "θέλω" του και οι ποδοσφαιριστές.

Τα δύο βασικά στοιχεία που κρατάμε από τη συνέντευξη Τύπου του 45χρονου προπονητή είναι οι αναφορές του στα συστήματα και στις Ακαδημίες.

* Αναφορικά με το σύστημα, τόνισε πως το 4-3-2-1 είναι αυτό που έχει δουλέψει τις περισσότερες φορές, αλλά δεν είναι μία παγιωμένη κατάσταση. Εδώ ακριβώς έδειξε πως είναι ευέλικτος και ξέρει να προσαρμόζεται στις συνθήκες ενός αγώνα.

* Το είπε πολλές φορές πως το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που θα κρίνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανάλογα τον αντίπαλο. Ακόμα κι αν ένα σύστημα λειτουργήσει καλά σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και στο επόμενο. Οπερ σημαίνει ο Νταμπράουσκας θα "διαβάζει" την ομάδα που θα αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, τις συνθήκες που θα γεννά κάθε παιχνίδι και θα προσαρμόζεται η ομάδα του σε αυτά που χρειάζονται.

* Το ότι του αρέσει το μοντέρνο και επιθετικό ποδόσφαιρο είναι η γενικότερη φιλοσοφία του. Πάνω σε αυτή θα βγαίνουν και τα συστήματα και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα "χτιστεί" η αγωνιστική ταυτότητα του ΟΦΗ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μοντέρνο και επιθετικό ποδόσφαιρο παίζει μόνο με το 4-3-3.

* Το δεύτερο, που αφορά τις Ακαδημίες και η αναφορά του στο ελληνικό και δη στο κρητικό στοιχείο είναι αυτό που δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται αλλά και πώς λειτουργεί. Οι Ακαδημίες μπορούν να ενισχύσουν τον ΟΦΗ αν ο προπονητής θεωρεί πως υπάρχει παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την πρώτη ομάδα. Και είναι φυσιολογικό το μυαλό όλων να πηγαίνει στους Αποστολάκη και Θεοδοσουλάκη.

* Πάνω σε αυτούς τους δύο η αίσθηση που βγαίνει -προφανώς θα φανεί στην πορεία αν είναι σωστή- είναι πως αμφότεροι θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά ο Θεοδοσουλάκης που ο Νταμπράουσκας είχε τη δυνατότητα, έστω για λίγα λεπτά, να τον δει από κοντά στο χθεσινό ματς με τη Λαμία. Οι πιτσιρικάδες, δηλαδή, θα αρχίσουν να αποτελούν μέρος της ομάδας και όχι "σφήνες" που προέκυψαν λόγω απουσιών.

* Έτσι κι αλλιώς αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ θέλει παίκτες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ο Θεοδοσουλάκης έδειξε το βράδυ της Δευτέρας πως έχει το τσαγανό και το απρόβλεπτο που χρειάζεται ο Όμιλος. Και σίγουρα το όνομά του "γράφτηκε" στο... μπλοκάκι του Λιθουανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εποχή Νταμπράουσκας: Τα «θέλω» και οι στόχοι για τον δικό του ΟΦΗ

Αυτοί είναι οι συνεργάτες του Νταμπράουσκας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.