Εποχή Νταμπράουσκας: Τα «θέλω» και οι στόχοι για τον δικό του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας - Διαβάστε όλα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου

Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε για τις φιλοδοξίες του και τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση της Κρητικής ομάδας, ενώ μίλησε και για το αγωνιστικό κομμάτι, τις τακτικές και τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΟΦΗανακοίνωσε την πρόσληψη του Νταμπράουσκας με συμβόλαιο που θα έχει ισχύ ως το 2024.


ΜΗΝΑΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ: "Ο ΟΦΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ"

Από σήμερα προπονητής του ΟΦΗ είναι ο κ.Νταμπράουσκας, ο οποίος είναι έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής. Συνδυάζει γνώση και φιλοδοξία. Είμαστε χαρούμενοι, θετικοί και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα. Από σήμερα ο ΟΦΗ είναι στα χέρια του. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΟΦΗ.

Θέλουμε κάποια χαρακτηριστικά για τον προπονητή που θα δουλέψει στον ΟΦΗ. Το είπα και στην αρχή. Στις επιλογές μας δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Οι επιλογές είναι πάντα όλες στο τραπέζι. Στόχος μας είναι να οδηγούμαστε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή ήταν ο κύριος Βάλντας Νταμπράουσκας.

ΒΑΛΝΤΑΣ ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ»

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία ωραία μέρα που ανήκω στην οικογένεια του ΟΦΗ. Είναι η πρώτη μου δουλειά σε αυτή την υπέροχη χώρα, την Ελλάδα. Ξέρουμε τι είναι ο ΟΦΗ και τι είναι για την Κρήτη. Το κλαμπ προχωρεί στο δρόμο της βελτίωσης και της ανάπτυξης. Πιστεύω στο πρότζεκτ του ΟΦΗ το οποίο μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο πηγαίνουν όλα γρήγορα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, στο ποδόσφαιρο όλα κινούνται γρήγορα, οι συζητήσεις έγιναν σε λίγες ώρες. Ο ΟΦΗ είναι γνωστή ομάδα και ιστορικός σύλλογος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το γνωρίζω. Ξέρω την ταυτότητα του συλλόγου και την ιστορία του. Είμαι υπερήφανος που αντιπροσωπεύω αυτή την ομάδα.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση του ΟΦΗ στη βαθμολογία. Χρειάζεται πολλή δουλειά και γι' αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πρέπει να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης, πρέπει να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να παίρνουν τα ρίσκα τους στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την ομάδα και να αλλάξουμε την εικόνα της.

Είμαι ένας ανοιχτός άνθρωπος. Ηθελα να έρθω στην Ελλάδα, ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, σε μία διαφορετική κουλτούρα. Γνώριζα την ιστορία του ΟΦΗ. Σε αυτή τη δουλειά χρειάζεται ομαδικότητα, τίποτα δεν μπορείς να πετύχεις αν είσαι μόνος. Πιστεύω στον ιδιοκτήτη και στους ανθρώπους του ΟΦΗ και αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε το κλαμπ. Πιστεύω στις αξίες και στο πρότζεκτ αυτής της ομάδας. Αν υπάρχει καλή συνεργασία, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

6666.jpg#asset:415173



«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Εγώ προσπαθώ πάντα να παίζω μοντέρνο ποδόσφαιρο, επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Οταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο, με πάθος, οι φίλαθλοι το αναγνωρίζουν. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι ίδια με τη δική μου και θέλω να φανεί προς τα έξω. Ποδοσφαιρικά μιλώντας και για την τακτική θα μιλάμε και στη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι σημαντικό να δείξω στους ποδοσφαιριστές τη σωστή κατεύθυνση και ότι το μέλλον μπορεί να αλλάξει και μπορεί να αλλάξει μέσα από τη δική μας δουλειά. Πρέπει να έχουμε θετική ενέργεια. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ψυχολογικά τους παίκτες και να ξεκινήσουμε με καθαρό μυαλό.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για μεταγραφές. Πιστεύω πως δεν είναι η ώρα αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Έτσι κι αλλιώς τα μεταγραφικά τα κοιτάζουμε όλη τη χρονιά.

«ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ»

Οι φίλαθλοι είναι η καρδιά και η ψυχή της ομάδας. Εχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους, δεν με προβληματίζουν οι αποδοκιμασίες. Όταν είναι δυσαρεστημένοι έχουν δικαίωμα να το εκφράσουν. Οι ίδιοι φίλαθλοι θα είναι μαζί μας στο επόμενο ματς και θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την ομάδα. Κάθε παίκτης και κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να έχει στόχο την υποστήριξη του κόσμου και αυτό γίνεται μόνο με δουλειά. Να αξίζουμε τη στήριξη των φιλάθλων. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε στο γήπεδο τη δουλειά που κάνουμε όλη την εβδομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα. Κάποιες φορές παίζεις καλά και δεν κερδίζεις και το αντίθετο. Αν δουλέψουμε σκληρά οι φίλαθλοι θα μας επιβραβεύσουν. Αν δείχνουμε θετική εικόνα ο κόσμος θα μας υποστηρίζει.

Ο ΟΦΗ ψάχνει την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά. Είναι μία ιστορική ομάδα. Βλέπω τον ενθουσιασμό της ιδιοκτησίας και των μελών της διοίκησης. Πιστεύω πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με αυτόν τον ενθουσιασμό. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για να πάει μπροστά.


«ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΦΗ»

Οι Ακαδημίες είναι στο πρότζεκτ της ομάδας. Είναι ωραίο να βλέπεις παίκτες από την Ελλάδα, αλλά και νεαρούς παίκτες από την Κρήτη. Οι Ακαδημίες είναι ένα μεγάλο κομμάτι, το έχουμε δουλέψει στο παρελθόν στις προηγούμενες ομάδες, θα το κάνουμε και τώρα. Φυσικά και θα κοιτάξουμε και παίκτες από την Κρήτη για να έχει και το κρητικό στοιχείο της ομάδας.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι οι προσωπικότητες σε μία ομάδα. Δεν βλέπω έναν ποδοσφαιριστή μόνο όταν παίζει. Βλέπω τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Ένας παίκτης όταν παίζει καλά όλοι τον αποθεώνουν. Εγώ, όμως, κοιτάζω και τον χαρακτήρα κάθε ποδοσφαιριστή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα ενός ανθρώπου. Δεν παίζει ρόλο η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου κάθε χώρας. Η δουλειά σαν προπονητής είναι να δουλεύεις σε διάφορα πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στον ΟΦΗ. Η πιο σημαντική προπόνηση είναι η επόμενη, ο πιο σημαντικός αγώνας είναι ο επόμενος.

Επαναλαμβάνω πιστεύω πως πιστεύω στους ανθρώπους. Μίλησα με όλους τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις στον ΟΦΗ. Από όλες αυτές τις συζητήσεις είχα θετική άποψη. Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση.

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

«Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι σαν είναι το πιο σημαντικό της ζωής μας. Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά το ίδιο θα κάνουμε και για το ματς με τον Άρη. Εχουμε προπονήσεις μπροστά μας μέχρι το παιχνίδι με τον Άρη και θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές και με βάση τον αντίπαλο. Βλέπω τους παίκτες του ΟΦΗ σαν να είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Δεν γνωρίζω την ομάδα από πριν, βλέπω κάθε παίκτη ξεχωριστά και θα δώσω στον καθένα την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του.

Το πιο σημαντικό είναι να παίζουν οι παίκτες στην καλύτερη θέση που μπορούν να αποδώσουν. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το σύστημα με το οποίο οι ποδοσφαιριστές θα είναι αποτελεσματικοί και θα κρύβουν τις αδυναμίες τους. Το σύστημα συνδυάζεται πάντα και με τον αντίπαλο. Αν ένα σύστημα πάει καλά με έναν αντίπαλο δεν σημαίνει ότι θα πάει καλά και με άλλον αντίπαλο. Πρέπει να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να βγάζουν οι ποδοσφαιριστές τα πλεονεκτήματά τους και να κρύβουν τα μειονεκτήματά τους. Πολλές φορές έχω παίξει το 4-2-3-1, αλλά επαναλαμβάνω πολλά θα κρίνονται από τον αντίπαλο. Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που πιστεύουμε εγώ και οι συνεργάτες μου πως είναι το καλύτερο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας, ο 1oς Λιθουανός κόουτς στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Η ανακοίνωση: Μέχρι το 2024 στον ΟΦΗ ο Νταμπράουσκας

Ο Νταμπράουσκας να βγάλει τον ΟΦΗ από την «εντατική»

Ο Νταμπράουσκας είδε τον ΟΦΗ

Στο Ηράκλειο για τις υπογραφές ο Νταμπράουσκας

Καλώς να έρθει ο Νταμπράουσκας, αλλά να στηριχθεί!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.