Ο ευρωπαϊκός τελικός και το «ουτοπικό» σενάριο για Παγκρήτιο

SMS
10:54 | 24/03/2022

Η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην αλβανική ομοσπονδία, κάνει την UEFA να σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει τον προγραμματισμένο τελικό του Conference League για τα Τίρανα αλλά η περίπτωση της Ελλάδας μοιάζει μάλλον...ανέφικτη, παρά τα δημοσιεύματα - άγνοια δηλώνουν οι τοπικοί φορείς

Αναστάτωση, άλλα όχι σε σοβαρή βάση, έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του «Inside Futbol» ότι η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει τον τελικό του Europa Conference League από την Αλβανία και να τον μεταφέρει στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, ο τελικός του Europa Conference League έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο "Arena Kombetare" των Τιράνων, ένα στάδιο κατηγορίας τέταρτης κατηγορίας. Ένα γήπεδο που ''κέρδισε'' το Παγκρήτιο (δεν κατατέθηκε φάκελος τελικά), όμως στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι γίνεται προσπάθεια να φύγει πλέον από Τίρανα και έρθει Αθήνα (ΟΑΚΑ), ή Ηράκλειο (Παγκρήτιο).

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο, τουλάχιστον για το Παγκρήτιο, με τους φορείς να δηλώνουν άγνοια. Θυμίζουμε ότι ο τελικός έχει οριστεί για τις 25 Μαίου.

Επίσης, το όνομα της Ελλάδας δεν έχει λεχθεί από επίσημα χείλη, τη στιγμή που αλβανικά ΜΜΕ –και όχι μόνο– τα τελευταία 24ωρα θεωρούν σχεδόν σίγουρη την Αθήνα. «Αν η UEFA πάρει την απόφαση να αφαιρέσει τον τελικό από την Αλβανία λόγω των όσων συμβαίνουν, τα 150 εκατ. ευρώ των εσόδων θα πάνε στους Έλληνες, που πανηγυρίζουν πρόωρα», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα revista.ai.com, δίνοντας συνέχεια στο ρεπορτάζ του έγκυρου Inside Futbol. Πάντως και χθες στην ΕΠΟ η άγνοια περί του θέματος συνεχιζόταν.

«Την περασμένη Παρασκευή στη Γ.Σ. της ΕΠΟ υπήρχαν εκπρόσωποι από τη FIFA και την UEFΑ. Ουδείς μας έκανε κάποια σχετική νύξη. Θεωρούμε πως το όλο θέμα συντηρείται στη γειτονική χώρα αλλά και εντός των τειχών…» ανέφερε στην «Καθημερινή» κορυφαίο στέλεχος της ομοσπονδίας και συνέχισε: «Επίσης, με έκπληξη διαπιστώσαμε πως γράφτηκαν μέχρι και πιθανές έδρες, το ΟΑΚΑ ή το Παγκρήτιο. Το θεωρώ απίθανο να υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο όταν για το Παγκρήτιο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και για αυτό αποσύραμε την υποψηφιότητά μας για τον φετινό τελικό, ενώ ακόμη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής. Εμείς ως ομοσπονδία έχουμε κάνει αίτηση υποψηφιότητας για την επόμενη σεζόν, ώστε ο τελικός της διοργάνωσης να φιλοξενηθεί στη νεόκτιστη “Αγιά Σοφιά”. Στην περίπτωση πάντως που η UEFA χτυπήσει επίσημα την «πόρτα» της ΕΠΟ, το θέμα αναμφίβολα θα εξεταστεί. «Φυσικά και δεν μπορούμε να αρνηθούμε. Θα υπάρξει συμβούλιο, θα δούμε τα γήπεδα που καλύπτουν τα εχέγγυα και θα αποφασίσουμε». κατέληξε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.