Ο Φωτιάς «έκαψε» τον ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε 3-1 από τον Άρη, ο οποίος πέτυχε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις... με παρέμβαση Φωτιά!

Ο Άρης μπήκε από την αρχή του αγώνα κυπέλλου με τη διάθεση να πιέσει τον ΟΦΗ και να τον κλείσει στα καρέ του. Το πέτυχε, αφού πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, να επιτεθεί. Ο ΟΦΗ δεν είχε την ορμή των τελευταίων αγώνων και ήταν άνευρος, με τον Νιόπλια να έχει κάνει αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα. Έβαλε τον Καστάνιος στην επίθεση, έβαλε τον Καμάου δεξιά και πέρασε στον άξονα τον Τοράλ, άφησε εκτός τον Μεγιάδο και ξεκίνησε ξανά τον ντε Γκουζμάν.

Ο Όμιλος συνήλθε μόνο όταν δέχθηκε το 1-0. Αυτό ήρθε με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 16', σε μαρκάρισμα του Βούρου στον Καμαρά κι αφού πρώτα ο Φωτιάς είδε τη φάση στο VAR. Το γκολ του Άρη ξύπνησε την κρητική ομάδα που κράτησε περισσότερο την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά το μόνο που είχε να δείξει ήταν ένα σουτ του Τοράλ.

Στις καθυστερήσεις το κακό για τον ΟΦΗ ήρθε πάλι από το σημείο του πέναλτι. Μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ενταγιέ, ο Φωτιάς κλήθηκε να το δει στο VAR, έδειξε την άσπρη βούλα και στη χειρότερη εξέλιξη για τον Όμιλο ο Καμαρά ευστόχησε για το 2-0.

Τα γκολ δεν ήταν το μόνο κακό για τον ΟΦΗ, αφού στο 32' ο Νιόπλιας έχασε με τραυματισμό τον Γκαγιέγος, ο οποίος αποχώρησε μετά από χτύπημα στα πλευρά και έδωσε τη θέση του στον Μεγιάδο.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας έριξε στο ματς τον Τσιλιανίδη για να γίνει πιο απειλητικός και να βοηθήσει στη δημιουργία με δεδομένο ότι ο Άρης μάρκαρε τον Τοράλ και βραχυκύκλωνε την κρητική ομάδα. Ο Τοράλ, βέβαια, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, ή για να το θέσουμε καλύτερα, έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Καστάνιος για το 2-1.

Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό ο Ισπανός με ωραία κάθετη βρήκε τον Καστάνιος και αυτός αφού πρώτα άδειασε δύο αμυντικούς πλάσαρε εύστοχα και μείωσε το σκορ. Λίγο μετά ο Άρης βρήκε γκολ από την κόντρα της μπάλας στον Διαμαντή, αλλά το 3-1 ορθώς ακυρώθηκε ύστερα από έλεγχο στο VAR για οφσάιντ.

Στο ενδιάμεσο ο Νιόπλιας είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό και τον Τοράλ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ναμπί.

Οσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε και βόλευε τον ΟΦΗ που είχε τον έλεγχο και δημιουργούσε φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Οι δύο αλλαγές του Νιόπλια που έριξε στο ματς του Γιαννούλη και Γιάννου (αντί Λάμπρου και Καστάνιος) συνέθεσαν την εικόνα της αναμέτρησης στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την ευκαιρία τους. Ο ΟΦΗ την είχε με τον Λάμπρου λίγο πριν βγει, στη μεγαλύτερη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 90' ήρθε η φάση που έκρινε το ματς ελέω Φωτιά. Ο βοηθός δίνει άουτ, ο Φωτιάς δίνει κόρνερ υπέρ του Άρη και μετά την εκτέλεσή του ο Ιτούρμπε έκανε το 3-1 με τους παίκτες του ΟΦΗ δικαίως να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για το κόρνερ που έδωσε.

Πλέον ο Όμιλος έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ» που θα γίνει 21, 22 ή 23 Δεκεμβρίου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΡΗΣ: Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (69' Αγκμπενιένου), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα (86' Μάνος), Εντιαγέ (69' Ματίγια), Γκάμα (69' Ιτούρμπε), Γκαρσία (46' Μαντσίνι), Καμαρά

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγέγος (32' λ.τ. Μεγιάδο), Τοράλ (64' λ.τ. Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου (83' Γιαννούλης), Καμάου (46' Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83' Γιάννου).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.