Ο Φωτιάς είναι το δέντρο, ο Κλάτενμπεργκ είναι το δάσος

Απόψεις

Ο Φωτιάς παραμένει στο προσκήνιο, αλλά το θέμα είναι ποιος τον κρατάει;

Η πρόσφατη παρουσία του Βασίλη Φωτιά στο VAR του αγώνα του ΟΦΗ στη Νίκαια με τον Ιωνικό ήταν ακόμα μία επίδειξη... ανικανότητας. Δεν είδε αποβολή του Άοσμαν στο χτύπημα εκτός φάσης του Μαρινάκη, δεν είδε (ή έστω δεν κάλεσε τον διαιτητή να το δει) πέναλτι στην ανατροπή του Λάμπρου.

Ο Φωτιάς είναι εδώ. Και θα είναι ξανά εδώ, αφού ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης ανάμεσα στη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα από τα αναβληθέντα παιχνίδια της Super League.

Όλα... καλά κι όλα ανθηρά, λοιπόν, για τον Μαρκ Κλάντενμπεργκ που τον όρισε διαιτητή και τον κρατάει στο προσκήνιο. Ένα μήνα κράτησε... η τιμωρία του μετά τα όσα έγιναν στο περίφημο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Ένα μήνα στο «ψυγείο» και τέλος.

Που σημαίνει τι; Για τον Κλάτενμπεργκ πιθανόν το να μπαίνει στην άκρη ένας διαιτητής σημαίνει πως... γίνεται καλύτερος. Μαθαίνει από τα λάθη του (εδώ γελάμε). Ή απλώς μπαίνει στην άκρη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ξεχαστούν τα «εγκλήματα».

Ο Φωτιάς είναι αποδεδειγμένα ένας διαιτητής που προκαλεί θόρυβο με τις αποφάσεις του. Έχει αδικήσει τον ΟΦΗ, αλλά συνεχίζει να σφυρίζει. Η Κρητική ΠΑΕ καλά έκανε και έλαβε τα μέτρα της μετά τον αγώνα της Τούμπας, αλλά το θέμα είναι τι κατάφερε τελικά; Ο Φωτιάς -και ο κάθε Φωτιάς του μέλλοντος- παραμένει ενεργός και για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή προφανώς είναι κατάλληλος για να συνεχίσει το... θεάρεστο έργο του.

Προφανώς το πρόβλημα είναι ο Φωτιάς, αλλά ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι το δέντρο. Το δάσος είναι ο Κλάτενμπεργκ που προκαλεί ερωτηματικά με τη στάση του και τις αποφάσεις του. Και χάνουμε το δάσος βλέποντας το δέντρο.

Ο Άγγλος κόπτεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου; Κόπτεται για το καλό της ελληνικής διαιτησίας της οποίας είναι επικεφαλής; Οι πράξεις του μόνο αυτό δεν δείχνουν.

Αλλά είπαμε. Είναι ο ΟΦΗ. Εξ ου η... άκρα του τάφου σιωπή. Δεν έχει αδικήσει κάποιους από τους λεγόμενους «μεγάλους» για να γίνει ο κακός χαμός. Από τη στιγμή που δεν «αγγίζει» τα... ψηλά πατώματα, όλα καλά. Ας «σφάζει» τον ΟΦΗ και τον κάθε ΟΦΗ. Προφανώς αυτή είναι η μονάδα μέτρησης για τον Κλάτενμπεργκ στην αξιολόγηση των διαιτητών. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε. Το πρόβλημα δεν είναι ο Φωτιάς, αλλά αυτοί που τον κρατούν στην επιφάνεια. Τι εξυπηρετούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να τον χαίρεστε τον Φωτιά σας!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.