Ο Φωτιάς, η χαμένη ευκαιρία και ο Γκαγέγος

Απόψεις

Ένα Σάββατο που τα είχε όλα για τον ΟΦΗ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος

Ο ΟΦΗ πήγε να παίξει ένα πιο δύσκολο, από αυτό με τον Ατρόμητο, παιχνίδι στη Νίκαια. Κόντρα σε μία ομάδα που δεν φοβάται να δημιουργήσει, έχει δυνατή έδρα, έχει κάνει μπόλικες ζημιές και η βαθμολογική της θέση την αδικεί.

Σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ πήγε υποψιασμένος, πήγε να κάνει το παιχνίδι του. Δεν προσαρμόστηκε στον αντίπαλο, αλλά κατέβηκε για να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Αν βγάλουμε από την εξίσωση τον Φωτιά, ο ΟΦΗ τα έκανε σχεδόν τέλεια, αλλά του έλειψε το γκολ. Για ακόμη ένα παιχνίδι αδίκησε τον εαυτό του, έχοντας τις ευκαιρίες να φύγει με το διπλό, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Τα σουτ των Τσιλιανίδη και Ντουρμισάι στο πρώτο μέρος, αλλά και του Μαρινάκη στο δεύτερο είναι κλασικές ευκαιρίες. Ως τέτοια λογίζεται και το φάουλ του Γκαγέγος που ο Φωτιάς το είδε... εκτός περιοχής.

Τι δεν έκανε ο ΟΦΗ; Δεν σκόραρε. Σε ακόμη ένα παιχνίδι παίρνει λιγότερα από αυτά που άξιζε. Σε ακόμη ένα παιχνίδι παίζει για το αποτέλεσμα, παίζει σε συνθήκες «τελικού», βγάζει ψυχή και ωριμότητα, βγάζει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν βγάζει γκολ. Σπάνιο για την εφετινή ομάδα που σκοράρει στα περισσότερα παιχνίδια της, αλλά το ποδόσφαιρο είναι κάποιες φορές άδικο.

Αδικο είναι και όταν σου βάζουν τον Φωτιά στο VAR. Ένα μήνα ήταν στο "ψυγείο" μετά το ματς του ΟΦΗ στην Τούμπα και ο Κλάτενμπεργκ τον επανάφερε, ως VAR, σε ματς του Ομίλου. Ούτε επίτηδες να το έκανε. Εντάξει, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ζήσει με τους Φωτιάδες, αυτό είναι δεδομένο, ο ΟΦΗ όμως τι φταίει να την πληρώνει συνεχώς από τον συγκεκριμένο διαιτητή;

Κι αφού -ορθώς- έκανε η ΠΑΕ αυτό που έπρεπε για να στείλει στο σπίτι του τον Φωτιά, τι πρέπει να κάνει τώρα μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Νίκαια; Πώς θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της και να εξασφαλίσει ότι ο συγκεκριμένος δεν θα βρεθεί ούτε... ως θεατής σε παιχνίδι του ΟΦΗ;

Το σίγουρο είναι ότι το Σάββατο επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφαμε για τους... Μπέους και τους Σπανούς. Φώναζαν και δημιουργούσαν εντυπώσεις για τις διαιτησίες των αγώνων κόντρα στον ΟΦΗ. Δεν θέλει και πολύ να σχηματίσεις άποψη χωρίς να έχεις δει παιχνίδι. Ρίξτε μια ματιά στα αθηναϊκά Μέσα, είδατε πουθενά να αναφέρονται στα λάθη του Φωτιά στον αγώνα με τον Ιωνικό; Άκρα του... τάφου σιωπή. Προφανώς αν ήταν άλλη ομάδα και όχι ο ΟΦΗ θα μας είχαν τρελάνει με τις άναρθρες κραυγές και τις "ανεπίσημες θέσεις".

Δεν γίνεται να μη βλέπεις το χτύπημα του Άοσμαν στον Μαρινάκη. Δεν γίνεται να μη βλέπεις ή έστω να καλέσεις τον Ευαγγέλου να το δει το πέναλτι στον Λάμπρου. Το πέναλτι "βαφτίστηκε" φάουλ και ο Γκαγέγος λίγο έλειψε να πει το "αντίο" με γκολ, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο Χιλιανός φεύγει από τον ΟΦΗ με τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κρητική ομάδα και τις χειρότερες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα έχει ιστορίες να διηγείται στη Χιλή για τα όσα έζησε. Ιστορίες θα έχουν να διηγούνται και οι φίλοι του ΟΦΗ που είδαν αυτόν τον παικταρά, έστω για λίγους μήνες. Χρόνια είχε να δει το "Γεντί Κουλέ" τέτοιον χαφ, αλλά και τόσο άψογο επαγγελματία.

Ο Γκαγέγος ήθελε να φύγει και ο ΟΦΗ το πάλεψε να τον κρατήσει όσο περισσότερο μπορούσε. Δεδομένα είναι win-win η πώληση. Από τη μία μπαίνουν σχεδόν 600 χιλιάρικα στα ταμεία, από την άλλη κράτησε τον Χιλιανό μέχρι και το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει στην εξίσωση ο Γκαγέγος και ο επαγγελματισμός του. Ακόμα και στο σαββατιάτικο παιχνίδι έπαιξε σαν σκυλί, δεν φοβήθηκε να βάλει τα πόδια του στη φωτιά κι ας ήταν το τελευταίο του ματς με την φανέλα του Ομίλου. Αγάπησε τον ΟΦΗ, αγαπήθηκε, προσέφερε τα μέγιστα, είναι δεδομένα εκ των MVP του εφετινού πρωταθλήματος και αποχωρεί αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση. Τουλάχιστον η περίπτωσή του δείχνει ότι ο Όμιλος μπορεί να βρει τέτοιους παικταράδες που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στον σύλλογο. Τέτοιους παικταράδες έχει ανάγκη ο ΟΦΗ και ο κόσμος του. Έτσι θα γίνει ξανά μεγάλος. Κι αφήστε τους Φωτιάδες... να κουρεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιάς και αστοχία «έκαψαν» τον ΟΦΗ!

Ιωνικός-ΟΦΗ: Τα στιγμιότυπα της ισοπαλίας στη Νίκαια

Ο Φωτιάς δεν είδε την αποβολή του Άοσμαν!

Η φάση που ο Φωτιάς δεν είδε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ

Νιόπλιας: «Έχουμε 34 βαθμούς και δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα πλέι οφ»

Να τον χαίρεστε τον Φωτιά σας!

Οριστικό: Πωλήθηκε ο Γκαγέγος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.