Ο φύλακας-άγγελος και εκλεκτός του Σαμαρά

07:53 | 26/06/2019

Ο Βαγγέλης Λάππας αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Σαμαρά και το Capitano.gr σάς τον παρουσιάζει.

Δουλευταράς και καλό παιδί. Οι δύο χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν τον Βαγγέλη Λάππα σε όλες τις μέχρι τώρα συνεργασίες του. Στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, ακόμα και στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Λάππας είναι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ και ενσωματώνεται στο τιμ της κρητικής ομάδας, αποτελώντας μία σημαντική μεταγραφή. Μπορεί η συμφωνία μαζί του να μην αποτελεί μεταγραφικό «μπαμ», δεν είναι από τα ονόματα που «πουλάνε», αλλά είναι μία σημαντική ενίσχυση για τον Όμιλο, με τεράστια εμπειρία στο χώρο και πολλές επιτυχίες όπου κι αν έχει δουλέψει.

Ο Βαγγέλης Λάππας αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Σαμαρά με τον οποίο γνωρίζονται κατά την κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό. Εντάχθηκε στους «πράσινους» το 2010 αναλαμβάνοντας την ακαδημία και το 2015 όταν η θέση έμεινε «ορφανή» στην πρώτη ομάδα, έγινε προπονητής τερματοφυλάκων μέχρι το '17. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Αμπού Ντάμπι και το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ως υπεύθυνος της προπόνησης τερματοφυλάκων των ακαδημιών των Πειραιωτών (είχε υπό την επίβλεψη του όλους τους γκολκίπερ των ομάδων της Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων και των ομάδων Κ20, Κ17 και Κ15 που μετέχουν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της Superleague). Με παρόμοιο ρόλο έρχεται στον ΟΦΗ.

Η σταδιοδρομία του ξεκινά από πολύ νωρίς. Στην Αμφιάλη, έπειτα στον Αετό Κορυδαλλού και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σε Προοδευτική, Πανελευσιανικό, Φωστήρα. Εκεί έκανε το... αγροτικό του πριν αρχίσει να δουλεύει στις μεγάλες ομάδες.

Ο Λάππας ειδικεύεται ιδιαίτερα στις Ακαδημίες και δουλεύει με νεαρά παιδιά. Ειδικά στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά εργάστηκαν και οι δυό τους πάνω σε αυτό το κομμάτι. Εκεί τον γνώρισε ο Σαμαράς, εκεί τον έμαθε και είδε τη δουλειά του και γι' αυτό τον κάλεσε να μπει στην ομάδα του ΟΦΗ.

Η συμφωνία μαζί του είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για τις Ακαδημίες του ΟΦΗ. Εχει αναφερθεί πολλές φορές ότι στον ΟΦΗ ρίχνουν το βάρος στο μέλλον του συλλόγου, στο αύριο. Να φτάσει ο ΟΦΗ να παράγει τα δικά του ταλέντα και η πρώτη ομάδα να αποτελείται από δικά του παιδιά.

Ο Βαγγέλης Λάππας είναι... αντιεμπορικός για τους φιλάθλους που αυτή την περίοδο «καίγονται» για μεταγραφές, αλλά είναι μία από τις σημαντικότερες προσθήκες που έχει κάνει η κρητική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Να εκπαιδεύσει τους επόμενους φύλακες-αγγέλους της ομάδας. Και δείχνει ότι για τον ΟΦΗ η ουσία δεν είναι μόνο στις μεταγραφές και στην πρώτη ομάδα, αλλά σε όλο τον οργανισμό. Σε όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πρώτη» με Τσιλιανίδη και μεταγραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.