Ο Καστάνιος έκανε την αρχή

ΟΦΗ

Το ξεκαθάρισμα του ρόστερ που οφείλει να κάνει ο ΟΦΗ και το κρίσιμο ζήτημα του Βούρου.

Ο Λουκ Καστάνιος ήταν η «εύκολη» περίπτωση. Το «διαζύγιο» με τον ΟΦΗ, για το οποίο απομένει η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Κρητικής ΠΑΕ, δεν έγινε σίριαλ. Ο Ολλανδός δεν ικανοποίησε, δεν «έβγαλε τα λεφτά του» όπως λέμε στην καθομιλουμένη και η λογική εξέλιξη ήταν το πρόωρο φινάλε. Αυτό ήρθε με λύση του συμβολαίου, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν και να «γράφεται» ο επίλογος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Καστάνιος έκανε την αρχή και έδειξε το δρόμο για τη συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο πως οι επικεφαλής στον ΟΦΗ θέλουν να διορθώσουν τις μεταγραφικές αστοχίες και αν είναι δυνατόν να βρουν τις λύσεις και για άλλα «διαζύγια» με ποδοσφαιριστές που δεν ικανοποίησαν και δεν έδειξαν ότι μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο στη συνέχεια.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην περίπτωση του Βαχίντ Σελίμοβιτς, ο οποίος δεδομένα δεν βρίσκεται στα πλάνα και είναι ο επόμενος που θα πάρει σειρά για να έρθει το τέλος με καθυστέρηση έξι μηνών (και τον Γενάρη επιχειρήθηκε να βρεθεί λύση για «διαζύγιο» αλλά δεν υπήρξε εξέλιξη). Υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν επιτυχημένες μεταγραφές, δεν βοήθησαν και αν ο ΟΦΗ θέλει να ανέβει επίπεδο την επόμενη σεζόν, δεν τους χρειάζεται και οφείλει να διορθώσει τα «κακώς κείμενα». Τέτοιοι είναι, ας πούμε, ο φαν Ντάινεν και ο Καμάου, αλλά αμφότεροι έχουν συμβόλαια και το να βρεθεί τρόπος αυτά να «σπάσουν» θα έχει ενδιαφέρον. Φαίνεται ξεκάθαρα, όμως, ότι δεν εκπλήρωσαν τις όποιες προσδοκίες και δεν βοήθησαν τον ΟΦΗ τη σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Στην ίδια κατηγορία και ο Λυμπεράκης, ο οποίος από νωρίς βρέθηκε εκτός πλάνων του Νιόπλια, παρά τις ευκαιρίες που πήρε.

Ταυτόχρονα ο ΟΦΗ δουλεύει, όπως έχουμε πει, τις περιπτώσεις των συμβολαίων που λήγουν. Βάτερμαν δεν συνεχίζει, Κοροβέσης φαντάζει απίθανο να ανανεώσει, ενώ ο Γιαννούλης είναι ο μόνος από τους τρεις ποδοσφαιριστές για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ενδέχεται να κάνει ακόμα ένα συμβόλαιο, το τελευταίο του, με τον Όμιλο.

Και φυσικά για... κερασάκι στην τούρτα υπάρχει και το θέμα του Πραξιτέλη Βούρου. Ο ηγέτης της άμυνας του ΟΦΗ και από τους MVP της χρονιάς έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023 και τον προσεχή Γενάρη θα είναι ελεύθερος να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οπερ σημαίνει πως είναι ένα ανοιχτό ζήτημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι, με τον ΟΦΗ να θέλει, όπως είναι λογικό, να ανανεώσει τη συνεργασία με τον 27χρονο αμυντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οριστικά τέλος ο Καστάνιος

Οι ζημιές του ΟΦΗ και η «παγίδα» που έπεσε ο Νιόπλιας


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.