Ο «καύσωνας» του ΟΦΗ

Απόψεις

Το μεταγραφικό ταξίδι του Γιάννη Σαμαρά, οι εκκρεμότητες, η «πίεση» του κόσμου και η ανάγκη για υπομονή σ' ένα μακρύ καλοκαίρι

Το ημερολόγιο γράφει 14 Ιουνίου, ο ΟΦΗ έχει ανακοινώσει μόνο τον Πασαλίδη, τον Ναμπί και 5 αποχωρήσεις, αλλά ο κόσμος ήδη ανυπομονεί. Πότε θα γίνουν οι υπόλοιπες μεταγραφές; Τι γίνεται με τις άλλες αποχωρήσεις; Πότε θα ανακοινωθεί ο ντε Γκουζμάν; Εύλογα ερωτήματα εν μέσω μεταγραφικού θέρους, εύλογα ακόμα και μέσα στον παραλογισμό τους.

Αν δείτε δεξιά και αριστερά, αν εξαιρέσουμε τον Αστέρα Τρίπολης που έχει μπει λίγο πιο δυνατά στο «παζάρι», καμία άλλη ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει. Μία άντε δύο μεταγραφές, ονοματολογία κι άγιος ο Θεός. Απόλυτα δικαιολογημένα για τέτοια εποχή.

Στα ίδια επίπεδα κινείται ο ΟΦΗ. Από βδομάδα σε βδομάδα πηγαίνουν οι ανακοινώσεις, οι φίλαθλοι περιμένουν εξελίξεις -ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το κεφάλαιο «αποδεσμεύσεις»- και όλα δείχνουν να βρίσκονται σε μία βασανιστική... στασιμότητα.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Προφανώς και όχι. Οι επικεφαλής είναι σε φάση χτισίματος του ρόστερ, ο Γιάννης Σαμαράς είναι στην Αθήνα και «τρέχει» τα μεταγραφικά, ο χρόνος υπάρχει και είναι άπλετος -ειδικά εφέτος που δεν έχουμε τον αστερίσκο της πανδημίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται- και σιγά-σιγά όσο πλησιάζουμε στην «πρώτη» της νέας χρονιάς οι υποθέσεις θα κλείσουν.

Ανανεώσεις, αποδεσμεύσεις, μεταγραφές και προπονητικό επιτελείο που θα πλαισιώσει τον Νιόπλια. Δεν είναι και λίγα τα θέματα που καλείται να λύσει ο ΟΦΗ. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με αποχωρήσεις και μεταγραφές ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Η κρητική ομάδα σε κάτι λιγότερο από 1 μήνα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και μία σειρά φιλικών αγώνων και εκεί θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό κομμάτι των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Όλα αυτά τα γράφουμε όχι για να δικαιολογήσουμε καταστάσεις, αλλά κυρίως να τονίσουμε κάτι που έχουμε υπογραμμίσει εξ αρχής. Ειδικά στο κομμάτι των μεταγραφών χρειάζεται υπομονή ακόμα και... μέχρι τον Αύγουστο για να ολοκληρωθεί το παζλ. Είθισται λίγο πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να παρουσιάζονται ευκαιρίες και είναι σίγουρο ότι ο ΟΦΗ θα περιμένει κάτι και από εκεί.

Όλο αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα κριθούν άπαντες όταν γίνει το τελικό ταμείο. Εφέτος τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν -απαγορεύονται για να είμαστε πιο ακριβείς- και οι κινήσεις για την ενίσχυση του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι προσεκτικές.

Δεν χωράει άλλη χρονιά με... θρίλερ και «καρδιοπάθειες». Ο ΟΦΗ πρέπει να ανέβει επίπεδο, να επιστρέψει στην κανονικότητα και ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί ξανά το πρότζεκτ. Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη... εκπαίδευση και στο κομμάτι της υπομονής από πλευράς φιλάθλων ειδικά τώρα που είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να δούμε τον ΟΦΗ της νέας σεζόν. Υπομονή μέχρι να κριθούν όλοι από το μεταγραφικό ταμείο στο φινάλε του παζαριού ώστε να γίνουν και οι όποιες κρίσεις-παρατηρήσεις με κάτι «χειροπιαστό». Προς το παρόν, με 5 αποχωρήσεις, μία ανανέωση (Ναμπί) και μία μεταγραφή (Πασαλίδης), συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν. Οψόμεθα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννου ή Καστάνιος;

Oι δύσκολες περιπτώσεις του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.