Ο Κλίνσμαν θέλει το Κύπελλο Ασίας

20:00 | 13/11/2023

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δήλωσε ότι στόχος του, είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ασίας, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιανουάριο στο Κατάρ.

Ο Γερμανός τεχνικός, συνεχίζει την προπονητική έχοντας τα «ηνία» της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας και αναφερόμενος στις απαιτήσεις των φιλάθλων, σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Είναι σωστό να περιμένουν από την ομάδα τους να κατακτήσει το τρόπαιο. Πρέπει να στοχεύσουμε στον υψηλότερο στόχο κι εάν δεν τον πετύχουμε, η ευθύνη είναι του προπονητή».

Παράλληλα, ο πρώην επιθετικός της εθνικής Γερμανίας, τόνισε ότι δεν στοχεύει σε τίποτε λιγότερο από τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά: «Θέλουμε να πάμε εκεί και να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ασίας».

Η εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας, θεωρείται φαβορί στο Κύπελλο Ασίας, με τον Κλίνσμαν να έχει στην διάθεση του «αστέρες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Σον Χέουνγκ Μιν της Τότεναμ, ο Κιμ Μιν Τζάε της Μπάγερν Μονάχου και ο Λι Κανγκ Ιν της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι «Taeguk Warriors» έχασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας του 2015 από την Αυστραλία και αποκλείσθηκαν από το Κατάρ στα προημιτελικά τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ο Κλίνσμαν δεν πέρασε... εύκολα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, καθώς δέχθηκε κριτική επειδή δεν τήρησε την υπόσχεσή του να εγκατασταθεί στην χώρα, περνώντας περισσότερο χρόνο στην Καλιφόρνια, παρά στην Νότια Κορέα.

Ο έμπειρος προπονητής υπερασπίσθηκε την επιλογή του, επισημαίνοντας ότι το 70% των παικτών του αγωνίζονται στην Ευρώπη και πρόσθεσε δεν θα αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει:

«Η KFA ήξερε ότι θα πηγαινοερχόμουν, ήξεραν ότι έβλεπα την δουλειά μου υπό διεθνές και όχι εθνικό πρίσμα. Δεν είμαι προπονητής της K-League, είμαι διεθνής προπονητής».

Η εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας αρχίζει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, υποδεχόμενη την ερχόμενη Πέμπτη την Σινγκαπούρη, ενώ πέντε ημέρες αργότερα θα φιλοξενηθεί από την Κίνα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.