Ο Κλίνσμαν ζητά από την Κίνα την απελευθέρωση του Σον

16:00 | 23/11/2023

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας, Γιούργκεν Κλίνσμαν κάλεσε σήμερα (23/11) τις κινεζικές αρχές να απελευθερώσουν τον Νοτιοκορεάτη διεθνή, Σον Γιουν Χο πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς ο ποδοσφαιριστής κρατείται επί μήνες στην Κίνα ως ύποπτος για «διαφθορά».

Ο 31χρονος Σον, ο οποίος αγωνίζεται στην κινεζική ομάδα Σαντόνγκ Ταϊσάν, κρατείται στην Κίνα από τον Μάιο, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι «δέχθηκε δωροδοκίες από ιδιωτικούς παράγοντες», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, που έκτοτε δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ανέφερε ότι ο διεθνής άσος «ανακρίθηκε στο πλαίσιο της κράτησής του, από τις αρχές δημόσιας ασφάλειας της επαρχίας Λιαονίνγκ».

«Έχουμε μόνο μια ευχή για τα Χριστούγεννα και αυτή είναι η απελευθέρωση του Σον Γιουν Χο, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει καμία απόδειξη ότι έκανε κάτι λάθος», είπε ο Γερμανός προπονητής, μετά την επιστροφή της αποστολής στην Νότια Κορέα, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Κίνας, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

«Ελπίζουμε λοιπόν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα τον αφήσει ελεύθερο πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσει να ξανασυναντήσει την οικογένειά του», πρόσθεσε ο Κλίνσμαν.

Λίγο μετά την σύλληψή του Σον, η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε στείλει απεσταλμένους στην Κίνα για να εργαστούν για την απελευθέρωση του παίκτη, αλλά ότι ο δικηγόρος του ήταν απρόθυμος να μιλήσει.

Σημείωνεται ότι ο Σον συμμετείχε σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες της Νότιας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πριν από έναν χρόνο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.