Ο κορωνοϊός «στριμώχνει» την UEFA

15:24 | 03/03/2020

Η UEFA συγκρότησε μια ομάδα εργασίας με την ένωση ευρωπαϊκών λιγκών για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε συμφόρησης που ενδέχεται να προκληθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα από αναβολές αναμετρήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είπε σήμερα στο συνέδριο της UEFA στο Άμστερνταμ ότι η ομάδα εργασίας συστήθηκε τη Δευτέρα, για να «εργαστεί πάνω σε θέματα του αγωνιστικού προγράμματος».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τις αρχές, αλλά να μην πανικοβληθούμε», ωστόσο ο πρόεδρος της ελβετικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ντομινίκ Μπλαν, προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες στο άθλημα. «Λόγω του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να κλονίσει, για ένα μέρος μας, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα θεμέλιά του» τόνισε στο συνέδριο.

Το ελβετικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (SFL) έχει μπει σε κατάσταση... αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις 23 Μαρτίου, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ύστερα από την απόρριψη από πλευράς συλλόγων της δυνατότητας να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.