Ο Κοσμάς άλλαξε θέση, όχι συνήθειες...

Απόψεις

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στο ματς με την Καβάλα

Παρά το γεγονός ότι ο Κοσμάς Τσιλιανίδης δεν ήρθε στον ΟΦΗ για να αγωνιστεί σαν εξτρέμ, οι απαιτήσεις τον έφεραν να αγωνίζεται στα φτερά της επίθεσης. Και εκεί τα έχει καταφέρει άριστα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Λισάντρο Σεμέντο αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο.

Ο 25χρονος χαφ έχει αγωνιστεί βασικός σε όλα τα φετινά παιχνίδια της κρητικής, 14 στα 14, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μαζί με τα χθεσινά του καμώματα, έχει βρει δίχτυα 6 φορές και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Όμως, πάνω από όλα είναι από τους διακριθέντες στα περισσότερα παιχνίδια του ΟΦΗ. Ξεκάθαρα, κάνει την χρονιά της καριέρας του!

Xθες, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην θέση του επιτελικού χαφ, πίσω από τον επιθετικό, εκεί που έπαιζε συνήθως στον Αστέρα Τρίπολης. Απέναντι στην Καβάλα, άφησε λίγο τις πλευρές, έκανε χώρο στον Φερέιρα και με την γνωστή απουσία του Μεγιάδο στα χαφ δημιουργήθηκε - εκεί - μια τριάδα που δεν έχει ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα.

Στην θέση ''6'' ο Πασχάλης Στάικος έβγαλε τον αγώνα με πρόσημο θετικό, ο Νέιρα με τα δύο του γκολ και την μεστή του παρουσία δείχνει ότι μπορεί να παίξει και πιο χαμηλά στο γήπεδο, ενώ ο Τσιλιανίδης σε ρόλο 10αριου ήταν ''όλα τα λεφτά''. Θα πει κάποιος ''με ομάδα Football League παίζαμε'', όμως με το 0-2 στην πλάτη και με μια ομάδα να αμύνεται στο 1/3 του γηπέδου, πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο.

Ο Τσιλιανίδης ήταν εκείνος που ''ξεκλείδωσε'' με μακρινό σουτ την άμυνα της Καβάλας και θαρρώ ότι πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ της αναμέτρησης σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα. Ο ΟΦΗ έπρεπε να ''μεγαλώσει'' το γήπεδο και ο ''Τσίλια'' έκανε ότι ήταν δυνατόν για να συμβεί αυτό, μαζί με τους συμπαίκτες του. Αγωνίστηκε κοντά στον φορ, έπαιξε δίπλα στον Νέιρα με το βλέμμα στις κάθετες στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας. Ενώ, ήταν εκείνος που έδωσε στο πιάτο το 4-0 στο Φιγκεϊρέντο αλλά κυρίως ο παίκτης που με τις κινήσεις του έκανε ότι απαιτεί η θέση του σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ο 25χρονος ταλαντούχος χαφ δικαιώνει όσους τον επέλεξαν το καλοκαίρι, αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι της ομάδας ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δείχνει χαρούμενος με τον ρόλο του στο γκρούπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντίνας: «Είμαι χαρούμενος, όποτε μου ζητηθεί είμαι εδώ»

ΟΦΗ-Καβάλα 4-0

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Σίμος έστειλε το μήνυμα για τη Λαμία

Ο Στάικος… προβληματίζει τον Σίμο

Ο Χαντί και οι «κολλητοί»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.