Ο leader που έψαχνε

Απόψεις

Ο Πραξιτέλης Βούρος με το «καλημέρα» δείχνει ηγετική φυσιογνωμία.

Το τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ είχε καιρό «σημαδέψει» τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό και ήθελε να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Σίμου.

Για την αξία του και τις ικανότητες του υπήρχε θετική άποψη και άπαντες στις τάξεις του ηρακλειώτικου συλλόγου ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Και τα πρώτα δείγματα γραφής του δικαιώνουν τους ιθύνοντες του ΟΦΗ. Έτσι κι αλλιώς ήξεραν τι έπαιρναν, αφού ο Βούρος, αν και δεν είναι αρκετά μεγάλος, διαθέτει εμπειρία και υψηλές «παραστάσεις».

Από νωρίς, βέβαια, έχει φροντίσει και ο ίδιος, από τη μεριά του, να επιβεβαιώσει το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι.

Και αν τα «τεστ» στο «Μαρκομιχελάκειο» (22/08) δεν προσφέρονταν για την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων, το φιλικό απέναντι στον Παναθηναϊκό (26/08) αποτέλεσε ένα αρκετά σοβαρό κριτήριο.

Σε υψηλή ένταση και κόντρα σ’ ένα απαιτητικό αντίπαλο, ο Μυτιληνιός στόπερ «έλαμψε» και στο διάστημα που αγωνίστηκε η απόδοση του ήταν πάρα πολύ καλή.

Διαθέτει απόλυτη ηρεμία, είναι διορατικός, «διαβάζει» σωστά το παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στο «χτίσιμο» των επιθέσεων του Ομίλου από τα μετόπισθεν.

Πρόκειται για κεντρικό αμυντικό σημαντικού βεληνεκούς, που μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τους «ασπρόμαυρους».

Είναι αλήθεια ότι από την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Ηρακλείου έψαχνε για ένα ηγέτη στην άμυνα και ο Βούρος φαίνεται πως έχει το «πακέτο» για να πάρει αυτόν τον… τίτλο.

Η παρουσία του ήταν ένα από τα κέρδη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το συγκρότημα του Σίμου έβαλε στη «μηχανή» του μία πολύτιμη μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο τη νέα σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα σε γενικές γραμμές στο προηγούμενο πρωτάθλημα με την άμυνα τους και πλέον μπορούν να αισιοδοξούν πως με την προσθήκη του 25χρονου ποδοσφαιριστή θα έχουν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το μοντάρισμα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.